Violente ciocniri intre fortele de ordine controlate de Kiev si separatisti au izbucnit vineri dimineata in orasul Slaviansk, din estul Ucrainei, au anuntat surse locale.

«Armata ucraineana a trimis cu elicopterele trupe de desant, luptele s-au mutat deja in centrul orasului », a precizat interlocutorul agentiei RIA Novoti. Potrivit acestuia, la marginea localitatii au fost comasate unitati de tehnica de lupta.

Rebelii declara ca au doborat doua elicopetere de lupta MI-24 ale Ucrainei care insoteau aparate MI-8 cu trupe la bord , motiv pentru care Kievul a retras restul de elicoptere din lupta (circa 20 de unitati). Un pilot a fost ucis, un altul luat prizonier.

Ucrainenii au distrus, in schimb, cateva blindate ale rebelilor pro-rusi.

Aceeasi sursa a afirmat ca, in urma confruntarilor, exista raniti. Pana in acest moment nu exista un bilant confirmat din alte surse.

Vineri in zori, la Slaviansk au rasunat sirenele de alarma, semnal prin care locuitorii orasului au fost instiintati despre declansarea fazei active a operatiunii speciale lansata de autoritatile de la Kiev pentru restabilirea controlului asupra orasului Slaviansk.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.