Acasă Life Dezvoltare Personala Obisnuiesti sa barfesti? Vezi ce ti se poate intampla! Totul porneste de...

Obisnuiesti sa barfesti? Vezi ce ti se poate intampla! Totul porneste de la un gand!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Traim vremuri din ce in ce mai tensionate si zi de zi oamenii se afla intr-o permanenta concurenta,data fiind si necesitatea adaptarii la o societate din ce in ce mai instabila si mai plina de neprevazut din punctul de vedere al nivelului de trai.

Traim intr-un stres continuu privind siguranta locului de munca si al unei stabilitati relative in plan relational,in general. Unii dintre noi am reusit sa ne « calim » la acesti factori, am inceput sa intelegem ca procesul de adaptare la nou si la schimbare,in general, presupune efort sustinut si extrem de serios.

Printre noi,insa, sunt si persoane care apeleaza la fel de fel de tertipuri dubioase menite sa puna in umbra sau chiar sa anuleze concurentii.

Una din tehnicile care functioneaza destul de bine in anumite medii este barfa.

A vorbi pe cineva de rau este totuna cu a-l lovi

Cei care nu inteleg ca mijloacele cinstite sunt singurele cai prin care poti invinge schimbarea si te poti adapta in orice situatie incep lupta cu concurentii prin a-i vorbi de rau, adica prin a-i barfi. Acest fapt contravine uneia dintre cele mai importante legi divine, a iubirii (« Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti »). Asadar, din capul locului ,lupta este dusa pe fronturi negative.

Tot ce contravine acestei legi universale, a iubirii, duce la rezultate negative cu efecte deosebit de grave,in timp. Faptul ca gandim, vorbim si actionam impotriva celuilalt este calea sigura spre boala si spre un destin nefericit. Chiar daca ne aflam intr-o concurenta acerba si simtim ca vom capitula curand daca nu intreprindem ceva, mijloacele pe care le folosim trebuie sa vina din sfera pozitiva a vibratiei, nu din zone generatoare de conflict si falsitate. incercarea de a inlatura concurenta este un proces care trece prin trei etape : gandire, vorbire si actiune.Totul porneste de la un gand.

Daca acel gand este binevoitor,el va declansa rezultate benefice. Daca este un gand negativ, actiunea noastra va fi una violenta. intre gand si actiune este vorbitul caruia i se imprima acea negativitate a gandului si orice spunem in aceasta stare se transforma intr- o lovitura in plina fata data adversarului.

Barfa se va intoarce impotriva noastra

Pe de alta parte, chiar daca vom reusi sa inlaturam adversarul prin barfa si insinuarile pe care le-am folosit (de exemplu despre un coleg de serviciu caruia ii vom lua locul in intervalul urmator),mai devreme sau mai tarziu ceea ce am declansat prin aceasta actiune a noastra se va intoarce multiplicat spre noi. Acesta este efectul de bumerang.

Universul nu lasa nimic la intamplare, totul este reglat pana in cele mai mici amanunte si, aceasta reglare vine de obicei,cand ne asteptam mai putin, poate si la cativa ani distanta,si nici nu ne dam seama ce se intampla cu noi. Atunci, majoritatea dintre noi judecam situatia ca fiind nedreapta,pentru ca nu ne mai amintim intamplarea cu fostul coleg caruia i-am luat locul in urma cu cativa ani.

Bineinteles, in functie de cati colegi vom inlatura ( ca sa pastram acelasi exemplu),si rezultatele vor veni pe masura,iar noi ne vom intreba in permanenta unde am gresit.

Pentru a fi intotdeauna la adapost de efectul bumerangului, cel mai bine este sa fim corecti, obiectivi, cand evaluam o situatie. incercand sa facem rau unui coleg pentru a-i ocupa functia sau locul sau de munca,ar trebui sa ne asteptam la aceleasi lucruri pe care ni le pot face si noua altii.

In plus, un venit sau un avantaj obtinute prin astfel de cai ce beneficiu pentru familie ( de exemplu pentru copiii nostri, care sunt extrem de receptivi la negativitatile de toate genurile ) ar putea sa aduca din moment ce la baza obtinerii lor sta un rau facut altuia ? Acest beneficiu nu este un drept divin ,ci o violenta si o minciuna,in acelasi timp,care se vor abate asupra casei si familiei noastre,mai devreme sau mai tarziu.

Sursa: Secretele