Acasă Stirile zilei OASELE a 40.000 de suflete gazduite intr-o BISERICA! GALERIE FOTO

OASELE a 40.000 de suflete gazduite intr-o BISERICA! GALERIE FOTO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Intr-o capela romano catolica de mici dimensiuni din Sedlec, o suburbie a orasului cehesc Kutna Hora se regaseste un osuar, estimandu-se ca ar contine ramasitele a circa 40.000 de oameni, oasele fiind aranjate artistic din 1870 incoace, potrivit Twisted Sifter.

Vezi aici GALERIA FOTO!

Osuarul este unul dintre cele mai vizitate puncte turistice din Republica Ceha, avand peste 200.000 de vizitatori pe an.

La Sedlec a fost fondata in 1142 o manastire cisterciana, una dintre principalele ocupatii ale calugarilor fiind cultivarea pamanturilor din imprejurimile asezamantului. In 1278, regele Otakar al Boemiei, l-a trimis pe Henry, staretul din Sedlec, intr-o misiune diplomatica pe Taramul Sfant. Cand a plecat din Ierusalim, acesta a luat un pumn de pamant de pe Golgota si l-a imprastiat, la intoarcere, in cimitirul manastirii din Sedlec. Din aceasta pricina, cimitirul a devenit faimos nu numai in Boemia, ciu in intreaga Europa Centrala.

Multi oameni instariti au dorit sa fie inmormantati aici iar spatiul cimitirului a fost largit dupa epidemiile de ciuma din sec. 14. De exemplu, numai in 1318 au fost ingropati acolo 30.000 de oameni.

Dupa 1400, unul dintre staretii manastirii a ridicat Biserica Tuturor Sfintilor in mijlocul cimitirului, in stil gotic, iar la subsol a fost cosntruit un osuar pentru ramasitele scoase din morminte. Aranjamentul oaselor dateaza din 1870 si este opera unui sculptpr in lemn, Frantisek Rint.Intre cele mai interesante dintre creatiile sale se numara candelabrul, care cuprinde toate oasele din corpul uman.