Acasă Stirile zilei Oare e adevarat? Ce vrea sa faca CSA Steaua cu banii lui...

Oare e adevarat? Ce vrea sa faca CSA Steaua cu banii lui Gigi Becali!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

CSA Steaua doreste infiintarea unei sectii de sporturi paralimpice, pentru veteranii de razboi raniti in teatrele de operatii, cu scopul de a se antrena si a particila la Jocurile Invictus.

„Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a dispus completarea regulamentului intern de functionare al Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti, cu reglementari care sa asigure conditiile necesare antrenarii veteranilor raniti in teatrele de operatii, ce urmeaza sa participe la jocurile paralimpice «Invictus». Astfel, alaturi de sectiile traditionale care functioneaza in cadrul Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti incepand cu anul 1947 si de sectiile nou infiintate, in certificatul de identitate sportiva al clubului va fi inregistrata si o sectie destinata sporturilor paralimpice”, se arata intr-un comunicat.

Prin acest demers, Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti se aliniaza cu marile cluburi de pe plan european si mondial, care includ sporturile paralimpice in activitatea lor, precizeaza comunicatul, oferind ca exemplu FC Barcelona, care, in cadrul sectiilor de sporturi amatoare din compunerea sa, are o sectie paralimpica de baschet in scaun cu rotile (wheelchair basketball).

Invictus Games este o competitie internationala, patronata de Fundatia Regala a ducelui si ducesei de Cambridge, a printului Harry si a Ministerului Apararii din Marea Britanie, la care participa militari raniti in teatrele de operatii.

„Initiativa participarii la aceste jocuri apartine militarilor constituiti in grupul Invictus, care, promovand ideea de voluntariat, au realizat Stafeta veteranilor, pe ruta Bucuresti-Carei, de Ziua Armatei Romaniei, Triatlonul veteranilor, de Ziua Veteranilor, si stafeta Stele pentru veterani, cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei”, se mai arata in comunicatul citat.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos