Acasă Life Oamenii nu numai ca seamana cu cainii lor, dar au si personalitati...

Oamenii nu numai ca seamana cu cainii lor, dar au si personalitati similare

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Oamenii argumentativi tind sa aleaga un caine agresiv, pe cand cei mai toleranti aleg caini prietenosi, precum Retrieveri, informeaza dailymail.co.uk.
Faptul ca fostul fotbalist Roy Keane este rareori vazut fara unu sau doi caini de statura mare sau ca fosta Spice Girl, Geri Halliwell, adora mai mult caini mici, pufosi, nu este o simpla coincidenta.

Cercetatorii de la Universitatea din Leicester, au intrebat 235 de adulti, care sunt rasele lor preferate de caini, iar pe langa aceasta, le-a cerut sa completeze si un test de personalitate.

Studiul a concluzionat ca patrupedul tau este de fapt o extensie a cine esti si ca alegerea unui caine poate reflecta personalitatea in moduri destul de surprinzatoare.

Rezultatele au aratat ca acei oameni care sunt mai putin preocupati de bunastarea altora, cei mai competitivi si mai putin prietenosi, au tendinta de a alege caini mai agresivi. Si tinerii au avut tendinta de a alege tot caini mai agresivi.
Intr-o intorsatura surprinzatoare, oamenii responsabili au ales tot animalele de companie mai agresive.

Psihologul Vincent Egan, autorul principal al studiului, a declarat pentru LiveScience:

„Eu cred ca, avand posibilitatea de a alege, oamenii aleg lucrurile care le plac. In cazul in care un caine este ales ca un simbol de intimidare si folosit ca o arma, atunci automat nu este selectat ca o companie placuta sau ca un tovaras de joaca.”

Un studiu anterior de la Universitatea din Bath a aratat ca oamenii intradevar seamana si fizic cu cainii lor – pentru ca sunt atrasi de animale de companie cu atribute fizice similare.