Oamenii de stiinta au descoperit ca un loc de pe corpul uman, ombilicul, cunoscut sub numele popular de buric, poate ascunde pana la 2.000 de tipuri diferite de bacterii, mai multe decat tipurile de pasari si furnici din Statele Unite ale Americii, potrivit ABC News.

Majoritatea acestor bacterii sunt rare si nu au fost descoperite la mai mult de o persoana din cele 60 care au participat la studiu.

„Nu cred ca este alarmant. Stiam deja ca buricul nostru nu este steril”, a declarat Dr. William Schaffner, expert in boli infectioase la Centrul Medical Vanderbilt din Nashville.

„Acesta este contextul unui studiu mult mai extins, care incearca sa gaseasca sursa microbilor patogeni si modul in care bacteriile de pe corp se schimba odata cu varsta si tratament antimicrobian”, spune medicul.

Desi descoperirea nu are implicatii imediate, medicul Gregory Poland, expert in boli infectioase la clinica Mayo din Rochester, trage un semnal de alarma:

„Valul de femei care isi fac piercing in buric a dus la un mare numar de infectii, iar bacteriile rezistente la medicamente pot duce la adevarate dezastre”.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.