Acasă Stirile zilei Oamenii de stiinta au creat un test laser care iti spune cat...

Oamenii de stiinta au creat un test laser care iti spune cat MAI AI DE TRAIT!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Oamenii de stiinta au creat un test laser care estimeaza numarul de ani pe care orice persoana ii mai are de trait, informeaza topsante.com, potrivit mediafax.ro.

Acest test non-invaziv analizeaza felul in care organismul se „deterioreaza” odata cu inaintarea in varsta.

Cercetatorii de la Universitatea Lancaster din Marea Britanie au creat un dispozitiv de forma unei bratari care analizeaza celulele sangvine prin intermediul pielii. Aceste celule minuscule endoteliale reprezinta un indicator-cheie pentru sanatatea oricarei persoane.

Inventatorii dispozitivului spun ca, gratie inventiei lor, pot sa stabileasca persoanele care imbatranesc mai repede decat ar fi normal si pot sa identifice in acelasi timp cazurile de cancer si dementa.

Cercetatorii britanici spun:

„Tot ce se petrece in sistemul cardiovascular, daca veti avea un accident vascular cerebral sau un infarct, debuteaza cu o disfunctie la nivelul endoteliului”.

Aneta Stefanovska, coordonatoarea proiectului, a declarat:

„Acest test va fi disponibil destul de repede pentru toata lumea, pentru a fi folosit acasa. Sper ca el ii va incuraja pe oameni sa aiba mai multa grija de sanatatea lor”.

Aneta Stefanovska a brevetat deja acest dispozitiv impreuna cu cercetatorul Peter McClintock, care a declarat:

„Ne-ar placea ca aceste teste sa ajunga in cabinetele medicilor generalisti. Ar fi un instrument extrem de pretios pentru medici”.

Profesorul britanic a spus ca este esential ca testul sa fie utilizat cu mult discernamant, adaugand:

„Daca observati ca imbatraniti prea repede, ati putea sa va ameliorati stilul de viata si sa adoptati obiceiuri alimentare si sportive sanatoase, evitand o atitudine fatalista”.