Oamenii de stiinta au confirmat proverbul „Cine se trezeste de dimineata, departe ajunge”, dovedind ca in istoria omenirii, foarte multi politicieni, scriitori, actori, antreprenori sunt persoane matinale, care prefera sa se trezeasca foarte devreme si sa isi inceapa ziua de lucru cu un anumit ritual.

De-a lungul anilor, s-au scris multe articole despre beneficiile trezirii devreme – persoanele matinale au o atitudine proactiva, obtin calificative mai bune la examene, dorm mai bine si se simt mai fericite, afirma cercetatorii. Un fapt care pare sa confirme aceasta teorie este acela ca multi dintre directorii celor mai puternice companii din lumeobisnuiesc sa se trezeasca inainte de ora 06.00.

Desigur, trezirea la primele ore ale diminetii nu ar trebui sa fie echivalenta cu o scadere a numarului de ore dormite in fiecare noapte. Un somn adecvat reprezinta la randul sau un element important al succesului din viata profesionala. Un numar insuficient de ore de somn a fost asociat de oamenii de stiinta cu scaderea productivitatii si cu aparitia unor efecte neplacute, precum problemele de concentrare.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.