Acasă Cultura Cinemagia O televiziune importanta pleaca din Romania!

O televiziune importanta pleaca din Romania!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Grupul german RTL va pleca din Romania, canalele de televiziune fiind transferate in Luxemburg, scrie Agentia MTI, citata de Rador.

Informatia a fost confirmata pentru MTI de un membru al Consiliului National al Audiovizualului din Romania (CNA), Lóránd Turos.

Grupul german a obtinut licentele in Romania prin societatea Cable Channels S.A. pentru canalele de televiziune RTL+, RTL II, Cool TV, FILM+2, FILM+, Reflektor si Series +. Aceste canale de televiziune care au emis in Ungaria si Romania s-au adresat mai cu seama telespectatorilor maghiari.

Grupul german RTL a anuntat la sfarsitul lunii noiembrie ca isi va transfera toate canalele in limba maghiara in Luxemburg, cu exceptia RTL Klub din Ungaria, in vederea reducerii costurilor. Potrivit sursei amintite, aceasta decizie a RTL a venit dupa adoptarea in Ungaria a controversatei taxe pe publicitate. Din ianuarie 2015, cele sapte canale de televiziune autorizate in Romania vor emite in continuare din Luxemburg, sub autoritatea firmei RTL, numita CLT-UFA.

“Este mai avantajoasa solicitarea licentei in Romania fata de celelalte tari membre ale UE, deoarece la noi nu trebuie platita o taxa pentru difuzarea emisiunilor“, a precizat Lóránd Turos.

Grupul german RTL a intrat pe piata romaneasca in 2003, iar in 2012, CNA i-a prelungit pentru inca noua ani autorizatia pentru difuzarea emisiunilor pe canalele de televiziune Cool Tv si Film+2, la care grupul RTL a renuntat incepand cu data de 1 decembrie 2014.

Sursa: realitatea.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos