Ioana Oprea, studenta la Facultatea de stiinta si Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV Cluj, a creat in laborator bomboane care inhiba celulele canceroase. Tanara spune ca drajeurile nu contin zahar, au efect anticancerigen, antioxidant si hepatoprotector.

Studenta a declarat pentru cluj.ro ca drajeurile Candy Shield, care contin pulbere din turmeric si afine, sunt preventive si nu curative si pot fi consumate si de persoanele diabetice.

„Bomboanele inhiba dezvoltarea celulelor tumorale. Eu le-as recomanda ca fiind preventive si nu curative. Efectul anticangerigen a fost demonstrat prin studii in vitro. Datorita concentratiei de extract de turmeric celulele canceroase pot fi distruse. Cred ca bomboanele trebuie introduse in alimentatia copiilor pentru a preveni dezvoltarea tumorilor, dar si a bolilor cardiovasculare.

Din cauza ca alimentatia din zilele noastre contine mult zahar, am incercat sa aduc ceva sanatos si in acelasi timp placut la gust.

Totodata aspectul vizual conteaza, iar de aceea am ales sa utilizez plante cu beneficii mari asupra organismului uman”, a declarat Ioana pentru cluju.ro.

Tanara studenta marturiseste ca a fost ajutata in demersul ei si de profesorii de la facultate.

in perioada urmatoare, bomboanele create de studenta din Cluj vor fi supuse unor studii de stabilitate, dupa care va urma inregistrarea oficiala a produsului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.