Acasă Sanatate O SAVUREZI in fiecare dimineata, dar nici prin gand nu ti-a trecut...

O SAVUREZI in fiecare dimineata, dar nici prin gand nu ti-a trecut ce poate VINDECA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O savurezi in fiecare dimineata acasa, la birou sau cu prietenii dar nici prin gand nu ti-a trecut ca poate vindeca vederea persoanelor afectate de glaucom si diabet, boli care provoaca degenerescenta retinei.

Cercetatorii americani studiau efectele antioxidante ale cafelei cand au descoperit ca acidul clorogenic, un antioxidant regasit intr-o proportie cuprinsa intre 7% si 9% in boabele de cafea, previne deteriorarea vederii si chiar degenerescenta retinei, provocata de glaucom, inaintarea in varsta si diabet, potrivit dailymail.co.uk.

In studiul publicat de cercetatorii americani in Journal of Agricultural and Food Chemistry se arata ca acidul clorogenic administrat soarecilor a impiedicat degenerescenta retinei acestora.

„Retina este un strat subtire de tesut din interiorul ochiului, ca un perete interior cu milioane de celule fotosensibile si celule nervoase care primesc si organizeaza informatiile vizuale. Este, de asemenea, unul dintre cele mai active tesuturi din punct de vedere metabolic, avand nevoie de niveluri crescute de oxigen si fiind sensibil la stresul oxidativ”, a precizat profesorul Chang Y. Lee, coordonatorul studiului.

„Cafeaua este cea mai populara bautura din lume, iar acum intelegem ce beneficii putem obtine de pe urma acesteia”, a adaugat Chang Y. Lee.

Studii anterioare au aratat ca, de asemenea, cafeaua reduce riscul unor boli cronice, precum Parkinson, cancer de prostata, diabet si Alzheimer, si al afectiunilor ce provoaca declin cognitiv, asociate cu varsta.