Acasă Stirile zilei O romanca revolutioneaza sistemul medical! A creat tehnologia care inlocuieste implanturile din...

O romanca revolutioneaza sistemul medical! A creat tehnologia care inlocuieste implanturile din otel si titan!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O romanca, profesoara la Universitatea Purdue din Indiana – Statele Unite ale Americii, a creat un dispozitiv care salveaza de la interventii medicale chinuitoare persoane cu dizabilitati, printr-o tehnologie care inlocuieste implanturile ortopedice din otel si titan.

Lia Stanciu si echipa sa de cercetare au elaborat o tehnologie care inlocuieste implanturile ortopedice din otel si titan.

Romanca lucreaza din 2009 la acest proiect, al carui scop este ca dispozitivul dizolvabil sa fie absorbit de os, astfel incat sa nu mai existe materiale straine in tesutul afectat. Pentru o perioada determinata de timp, oamenii nu ar mai trebui sa suporte interventii chirurgicale pentru ca dispozitivul Liei ar sustine osul ca si cand acesta ar fi complet sanatos.

Cercetatoarea a explicat presei straine (wlfi.com) ca materialul s-a contopit perfect cu osul in testele experimentale, fara niciun semn de toxicitate in organism. „Pentru 2 ani, oamenii n-ar mai trebui sa suporte operatii suplimentare si cu siguranta n-ar trebui sa stea cu acele ace si surubarii in corp pentru tot restul vietii“, a declarat romanca Lia Stanciu. Ea spera ca dispozitivul sa fie scos pe piata in 10 ani. Pana atunci, Lia Stanciu va continua sa lucreze la proiectul pentru care spera sa primeasca finantare, conform Adevarul.

Romanca subliniaza ca fara echipa ei de la Universitatea Purdue, nu ar fi ajuns la un asemenea rezultat promitator pentru lumea medicala. Conform CV-ului sau, Lia Stanciu este profesor universitar de Ingineria Materialelor, fiind absolventa de Chimie la Universitatea Bucuresti. Este din Bucuresti, a lucrat cativa ani la Academia Romana de stiinta, apoi si-a continuat studiile la Universitatea Davis din California, unde a detinut o pozitie postdoctorala, continuata la Centrul National de Imagistica Macromoleculara de la Universitatea Baylor. Principalul ei obiectiv este sa descopere nanomaterie cu ajutorul biomoleculelor.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos