Acasă Stirile zilei Stiinta O ROMANCA ar putea schimba viitorul in CONSTRUCTII! Ideile sale au fost...

O ROMANCA ar putea schimba viitorul in CONSTRUCTII! Ideile sale au fost premiate in toata lumea!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O romanca a inventat un tip de beton cu mai multe intrebuintari si ar putea deveni viitorul in domeniul constructiilor, inventia sa fiind premiata in toata lumea.

Ofelia Corbu se poate mandri cu lucrarea de doctorat la care a lucrat patru ani si pe care a prezentat-o la mai bine de 20 de ani de la absolvirea Facultatii de Constructii de la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca. Ea a reusit sa creeze betonul din deseuri de sticla, iar inventia sa a fost brevetata si a castigat numeroase premii la saloanele de inventica din Romania, Croatia, Republica Moldova si din Coreea de Sud.

„Se poate folosi la structuri zvenlte, la elemente decorative, mobilier stradal, mobilier de interior, are foarte multe aplicabilitati in functie si de viziunea arhitectilor”, a explicat Ofelia Corbu pentru Digi 24.

Chiar daca betonul din deseuri de sticla este de doua ori mai scump decat cel obisnuit, acesta aduce o serie de beneficii. El este impermeabil, rezistent la inghet-dezghet si la uzura.

Clujeanca a folosit sticla de cobalt de la o fabrica de profil din judet si cateva tone de ciment pentru realizarea noului tip de beton. Inventia Ofeliei Corbu ar putea stabili un nou trend in domeniul constructiilor.

„Viitorul construirii se indreapta catre tehnici, tehnologii, materiale sustenabile si exista sanse ca acestea sa vina sau paleta cu care vom lucra peste cativa ani, sa vina din multe zone, inclusiv cea a unor astfel de betoane care folosesc ingrediente reciclate, e vorba de sticla, reintrodusa in circuit”, a declarat Serban Tiganas, presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania, pentru Digi 24.

Sursa: digi24.ro