Acasă Timp liber Spiritualitate O relicva a Sfantului Nicolae a iesit la iveala! Oamenii de stiinta...

O relicva a Sfantului Nicolae a iesit la iveala! Oamenii de stiinta au confirmat vechimea!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cu cateva saptamani inainte de sarbatorile de sfarsit de an, cercetatorii de la universitatea din Oxford afirma ca un fragment de os analizat recent ar putea fi al Sfantului Nicolae, cel care a inspirat povestea lui Mos Craciun, relateaza AFP.

Cercetatorii au studiat un micro-esantion de fragment osos si o datare cu carbon a permis stabilirea faptului ca relicva dateaza din secolul al IV-lea dupa Hristos, respectiv epoca in care a murit Sfantul Nicolae (in jurul anului 343 dupa Hristos), potrivit istoricilor.

„Rezultatele sugereaza ca fragmentul de os ar putea fi autentic si i-ar putea apartine sfantului”, scrie universitatea Oxford intr-un comunicat.

Spre deosebire de numeroase alte relicve studiate care nu corespundeau ca perioada de timp, „acest fragment de os, in schimb, sugereaza ca am putea avea de a face cu ramasitele Sfantului Nicolae”, a comentat profesorul Tom Higham.

Potrivit legendei, Sfantul Nicolae era recunoscut pentru generozitatea sa si a inspirat personajul lui Mos Craciun care intra in gospodarii in seara de Craciun cu sacul plin de cadouri.

Sarbatorit la 6 decembrie, Sfantul Nicolae a trait in Mira, astazi Demre, in Turcia. Cea mai mare parte a ramasitelor sale pamantesti sunt conservate la basilica San Nicola, din Bari, din 1087, iar peste 500 de fragmente de os sunt pastrate la Venetia. insa de-a lungul anilor fragmente de relicve au fost achizitionate de biserici din lumea intreaga.

Osul analizat de oamenii de stiinta de la universitatea din Oxford, un fragment din pelvis, ii apartine unui preot care traieste in statul Illinois, in SUA, parintele Dennis O’Neill, iar relicva provine din Lyon, a precizat universitatea.

„Aceste rezultate ne incurajeaza sa ne indreptam acum spre relicvele de la Bari si Venetia pentru a incerca sa aratam ca osemintele provin de la acelasi individ”, a declarat dr. Georges Kazan, din cadrul universitatii. „Este pasionant sa te gandesti ca aceste relicve, care dateaza dintr-o epoca atat de veche, ar putea fi autentice”.

Sursa: Agerpres

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos