Acasă Timp liber Auto Primaria Capitalei vrea sa introduca BUVINIETA! Vezi o GALERIE FOTO cu „minunatul”...

Primaria Capitalei vrea sa introduca BUVINIETA! Vezi o GALERIE FOTO cu „minunatul” TRAFIC din Bucuresti!

Primaria Capitalei a anuntat ca vrea sa introduca o taxa pentru toate autovehiculele care circula in Bucuresti, denumita si buvinieta.

Buvinieta ar putea fi introdusa intr-un an sau doi, pentru intreaga infrastructura din Capitala, in vederea sustinerii lucrarilor majore de infrastructura de tipul „autostrazii suspendate” , a declarat marti Ion Dedu, director executiv la Directia Transporturi, Drumuri si Sistematizarea Circulatiei din cadrul Primariei Capitalei, la conferinta Mediafax talks about Construction.

Ideea introducerii unei taxe de drum denumita „buvinieta” a fost avansata inca din 2006, in mandatul lui Adriean Videanu, si a fost intens criticata, inclusiv de PSD Bucuresti. Videanu constata la acea vreme crearea unei „psihoze” legata de buvineta, taxa nefiind introdusa.

„Taxarea zonei centrale va aparea numai daca celelalte doua masuri, respectiv imbunatatirea sistemului de transport public si politica parcarilor nu vor da roade. Daca aceste doua sisteme dau roade si lucrurile se rezolva, nu mai e nevoie de taxare. (…) Nu este batuta in cuie, trebuie sa vedem ce se intampla dupa ce luam masurile astea doua”, a afirmat reprezentantul primariei.