O noua specie de pisica salbatica a fost descoperita in Brazilia, mai exact este vorba despre specia Oncilla, o felina destul de raspandita in America de Sud, insa nu toate felinele din aceasta familie sunt la fel, conform unui nou studiu.

Cercetatorii au analizat materialul genetic recoltat de la oncillele din nord-estul Braziliei si l-au comparat cu ADN-ul pisicilor tigru din populatii invecinate, de la sud. Spre surprinderea lor, nu a putut fi identificat un schimb de gene intre cele doua populatii de oncilla, iar aceasta separare dureaza de mii de ani, conform unui studiu publicat in ultimul numar al revistei Current Biology.

Acest lucru, alaturi de o serie de alte diferente genetice, i-a facut pe cercetatori sa ajunga la concluzia ca populatiile de oncilla din nord si sud nu au intrat in contact, nu s-au inmultit si, reprezinta de fapt doua specii diferite, conform lui Eduardo Eizirik, cercetator la Universitatea Catolica din Rio Grande do Sul, in Brazilia.

Acest studiu „demonstreaza cat de multe lucruri nu stim inca despre natura, chiar si referitor la grupuri de animale despre care credeam ca sunt bine documentate si studiate, asa cum sunt felinele”, a comentat Eduardo Eizirik pentru LiveScience. „De fapt, sunt multe lucruri pe care inca nu le cunoastem despre felinele salbatice, de la raspandirea lor geografica exacta, pana la particularitati ale hranei si chiar la delimitarile dintre specii”, a mai adaugat el.


Sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.