GHB numit și drogul violului nu reprezintă încă un fenomen în România.
MEDIAFAX ne informează printr-un comincat de miercuri :”Potrivit datelor oferite de Laboratorul Central de Analiză şi Profil al Drogurilor al Inspectoratului General al Poliţiei Române, doar în 2010 a fost confiscată o cantitate de 15 ml de acid gama hidroxibutiric”.
Conform Raportului European privind situația dorgurilor, estimările consumului de GHB sunt mult mai mici decât cele pentru consumul de cocaină și ecstasy.
Potrivit Agenției Naționale Antidrog (ANA), în perioada 2009-2012 nu au fost înregistrare urgențe medicale datorate consumului de GHB.
„Totuşi, consumul acestei substanţe poate fi mai mare în anumite grupuri, medii sau zone geografice. Studii de prevalenţă, recent realizate în Belgia, Republica Cehă, Ţările de Jos şi Regatul Unit, raportează pentru consumul de GHB o prevalenţă pe parcursul vieţii care variază între 3,9 % şi 14,3 %, în timp ce prevalenţa consumului de GHB în ultima lună este de maximum 4,6%”, adaugă ANA.
Dependenţa de gama-hidroxibutirat, cunoscut şi ca drog al violului sau ecstasy lichid este o stare clinic recunoscută, cu un potenţial sindrom de sevraj acut atunci când drogul este întrerupt brusc, după un consum regulat sau cronic.
Complicaţiile pot fi greu de recunoscut în cazuri de urgenţă, poate duce la nelinişte, atacuri de anxietate, insomnie, transpiraţie, tahicardie şi hipertensiune. Pacienţii în sevraj pot dezvolta, de asemenea, psihoză şi delir.
Drogul reprezintă tentația momentului pentru din ce în ce mai mulți români. Autoritășile din Rusia au atras atenția cu privire la comercializarea unui drog incolo, fără gust si fără miros.

M.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.