Acasă Timp liber Cultura O mare TELEVIZIUNE din Romania este in PERICOL din cauza DATORIILOR si...

O mare TELEVIZIUNE din Romania este in PERICOL din cauza DATORIILOR si a PROBLEMELOR JURIDICE!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Societatea Realitatea Media SA este in pericol sa piarda doua licente audiovizuale din cauza datoriilor la stat in valoare de 81 de milioane de lei si a problemelor juridice.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a analizat, in sedinta de marti, solicitarea Realitatea Media SA de prelungire a licentei audiovizuale a Realitatea FM Campulung, dar si situatia licentei audiovizuale a Realitatea TV Targu-Mures.

Razvan Frinculescu, seful Biroului Licente-Autorizari din CNA, a declarat in sedinta de marti ca licenta Realitatea FM Campulung a expirat pe 8 august, dar solicitarea Realitatea Media a fost depusa in termenul legal.

Solicitarea nu a putut fi discutata pana in prezent de CNA din cauza perioadei de concedii si a neintelegerilor dintre unii membri ai Consiliului, fapt care nu a permis asigurarea cvorumului necesar pentru organizarea sedintelor.

Realitatea FM Campulung difuzeaza programul Realitatea FM Bucuresti, care, la randul ei, retransmite integral programul televiziunii Realitatea TV.

In cazul Realitatea TV Targu-Mures, licenta a expirat pe 21 iulie, documentatia pentru prelungire fiind depusa cu 17 zile dupa termenul legal.

„Nu exista modificari juridice in structura actionariatului. Certificatul fiscal figureaza cu obligatii de plata in cuantum de 81 de milioane de lei. Societatea (Realitatea Media SA, n.r.) nu poate prezenta dovada acordarii esalonarilor la plata datorita faptului ca este in insolventa. In dosar exista un plan de reorganizare, dar nu reiese din acest plan daca el este si aprobat de instante sau nu. La Realitatea FM Campulung nu s-au actualizat datele din decizia de autorizare, respectiv societatea nu a depus la dosar licenta de emisie si autorizatia tehnica de functionare dupa modificarea denumirii si a sediului social pentru a putea elibera si decizia de autorizare pe noile coordonate”, a spus Razvan Frinculescu, precizand ca, in schimb, Realitatea Media a depus un document prin care solicita eliberarea unui duplicat.

Prezenta la sedinta CNA de marti, Mura Frinculescu, reprezentantul Realitatea Media, a spus ca in cazul Realitatea TV Targu-Mures nu s-a reusit ca in cele 90 de zile acordate de CNA sa se faca schimbarea emitatorului de emisie.

„Suntem in curs sa facem asta si de aceea am depus toate documentele in acest sens. In foarte scurt timp vom repune emitatorul in functiune. Tinem foarte mult sa continuam emisia la Realitatea TV Targu-Mures (…) Va solicit aceasta clementa de a ne mai acorda un anumit timp, date fiind problemele financiare din ultima vreme si pentru punerea in functiune a emitatorului”, a mai spus Mura Frinculescu.

In ceea ce priveste Realitatea FM Campulung, Mura Frinculescu a spus ca acest post local de radio retransmite integral Realitatea FM Bucuresti, care, la randul sau, retransmite Realitatea TV.

„Am pierdut o autorizare emisa de ANCOM, am solicitat un duplicat, suntem in curs sa ne rezolvam si aceasta problema cu ANCOM”, a mai spus Mura Frinculescu.

Membrul CNA Monica Gubernat a spus ca „sunt foarte multe probleme juridice” la Realitatea Media, facand referire la „situatia planului de reorganizare”. Totodata, Monica Gubernat a solicitat prezenta unui avocat al Realitatea Media la o sedinta a CNA, pentru a discuta toate aceste aspecte.

La randul sau, Mura Frinculescu a invocat precendentul prelungirii de catre CNA a licentei audiovizuale a postului de radio Realitatea FM Bucuresti (pe 3 aprilie, n.r.), dar si al prelungirii licentei Realitatea TV Cluj (pe 20 februarie, n.r.)

Potrivit Murei Frinculescu, licentele Realitatea FM Bucuresti si Realitatea TV Cluj au fost prelungite de CNA in conditiile in care era in vigoare „acelasi plan de reorganizare care este si acum in procedura colectiva”.

„Prelungirea Realitatea FM Bucuresti a fost o ilegalitate, pentru ca nici pana acum nu aveti plan de reorganizare aprobat de instanta. Inseamna ca sunt ceva probleme”, a sustinut Monica Gubernat, care, de altfel, a si votat impotriva prelungirii licentei Realitatea FM Bucuresti pe 3 aprilie.

In urma discutiilor, CNA a decis sa amane pentru sedinta de joi subiectul licentelor Realitatea FM Campulung si Realitatea TV Targu-Mures.

Societatea Realitatea Media SA detine mai multe licente audiovizuale, intre care cele pentru Realitatea TV, The Money Channel si Realitatea FM. Realitatea Media SA se afla in insolventa din septembrie 2011.

Sursa: mediafax.ro