Acasă World O gaura neagra de 100.000 de ori mai mare decat Soarele a...

O gaura neagra de 100.000 de ori mai mare decat Soarele a fost descoperita in centrul galaxiei noastre!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un nou tip de gaura neagra a fost identificat in centrul galaxiei noastre, Calea Lactee, descoperire care ar putea explica evolutia mai multor fenomene, dupa cum afirma astronomii.

Descoperirea a fost facuta de astronomii japonezi, care folosesc Observatorul ALMA, din nordul statului Chile, iar gaura neagra, de 100.000 de ori mai mare decat Soarele, a fost gasita intr-un nor de gaze moleculare. Dimensiunile sale relativ mici inseamna ca aceasta este prima gaura neagra care va fi identificata ca un de masa intermediara (IMBH).

Profesorul Tomoharu Oka, de la Universitatea Keio, din Japonia, spune ca gaurile negre cu mase mai mari de un milion de mase solare se afla in centrul tuturor galaxiilor si sunt esentiale pentru extinderea lor. Originile gaurilor negre supermassive raman, totusi, un mister.

Folosind telescopul ALMA, echipa de astronomi japonezi a descoperit norul la mai mult de 195 de ani-lumina de centrul Calei Lactee. in concluziile publicate in revista Nature Astronomy, profesorul Oka a folosit simularile pe computer pentru a arata miscarea cu mare viteza a norului de gaze, echipa concluzionandu-le drept un semn ca inconjoara o gaura neagra. „Pe baza analizei atente a cinematicii gazelor, am ajuns la concluzia ca un obiect compact, cu o masa de aproximativ 100.000 de mase solare, se ascunde in acest nor”, a adaugat profesorul Oka.

IMBH este a doua cea mai mare gaura neagra descoperita in Calea Lactee, dupa Sagetatorul A *, care este de 400 de milioane de ori mai mare decat Soarele nostru. Potrivit teoriilor, Calea Lactee ar trebui sa gazduiasca aproximativ 100 de milioane de gauri negre mai mici, dar numai 60 au fost gasite, scrie rtv.net.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentTommy Robredo, primul jucator din top 10 ATP participant la Sibiu Open 2017! 
Articolul următorMihaela Bilic explica ce inseamna pofta de dulce! Nutritionistul arata care este cel mai dietetic aliment!