Un studiu realizat in nordul Argentinei, in cadrul unei comunitati care locuieste in muntii Anzi arata ca acestia au dezvoltat toleranta la arsenic, acestia fiind si primii oameni care au dezvoltat imunitate la o substanta toxica.

Studiul care a condus la aceasta descoperire a fost realizat in nordul Argentinei, in localiatea San Antonio de los Cobres (SAC). Regiunea este una arida, in care eruptiile vulcanice au lasat in urma lor deseuri de arsenic care s-au infliltrat in rezervele de apa locale.

Organismele locuitorilor din regiune s-au adaptat la mediu si au dezvoltat rezistenta la arsenic, fiind capabile sa-l elimine mai usor.

In statele bogate, dezvoltarea unei astfel de tolerante a organismului la arsenic ar putea fi utila numai celor ai caror dusmani sunt fani ai romanelor Agathei Christie, dar in multe alte zone ale lumii, lucrurile stau cu totul diferit. Zeci de milioane de oameni (in special din India si Bangladesh) sufera din cauza intoxicatiilor cu arsenic.

Studiul este important si datorita informatiilor pe care le ofera privind evolutia genetica si capacitatea de adaptare a organismului uman.

Rezultatele studiului au fost publicate in revista Molecular Biology and Evolution.

sursa: antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.