Acasă Sanatate O bucuresteanca a ajuns la spital incercand sa le manance crude! Daca...

O bucuresteanca a ajuns la spital incercand sa le manance crude! Daca nu stii sa gatesti legume exotice, mai bine nu le cumpara.

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O bucuresteanca a trait spaima vietii in urma cu cateva zile cand a cumparat o leguma din supermarket ce a bagat-o direct in spital. Tanara a cumparat Cassava, o tulpina lemnoasa din America cunoscuta pentru beneficiile sale aduse sanatatii. Insa, aceste beneficii exista doar atunci cand cassava este preparata.

Consumata in stare cruda, cassava este mortala din cauza nivelului mare cianura pe care il contine.

Povestea Georgianei

Doresc sa fac o sesizare si sa previn pe aceasta cale pe toti cei carora, li se poate intampla ce mi s-a intamplat mie!In cursul serii de ieri, am mers la cumparaturi intr-un centru comercial renumit de la noi din tara.

Cum sunt adepta unui regim de viata sanatos,ajungand la raionul de fructe, privind cu pofta printre pepeni, struguri, kiwi , ananas ,am observat o chestie asemanatoare turmericului , si pt ca nu am gasit deasupra nici o eticheta cu denumirea ,, plantei”respective, am presupus ca e turmeric.

Stiam ca are multe beneficii pt. sanatate si l-am achizitionat.Ajunsa acasa l-am spalat,l-am decojit, si am observat ca nu are culoarea portocalie in interior ca si turmericul, insa pt.ca l -am gasit la fructe, am presupus ca este un,, fruct exotic”.MARE GRESEALA”!!!

L-am taiat rondele si am muscat din el, avea un gust usor dulceag,suculent. Am mancat linistita vre-o trei patru rondele , dupa care m-am intrebat ce beneficii are pt sanatate?!Am luat bonul fiscal si am gasit denumirea,,CASSAVE”.

Am citit pe internet,constatand ingrozita ca ACEASTA PLANTA CONSUMATA IN STARE CRUDA ESTE OTRAVITOARE .

Imediat am consumat apa cu sare si mi -am provocat varsaturi, insa chiar si asa,am inceput sa ma simt rau!Asa se face ca in scurt timp am ajuns la spital, doctorul de la toxicologie mentionandu-mi ca daca as fii consumat toata radacina as fii pasit in ,,lumea celor drepti”!!!

Mi s-a adm.oxigenoterapie,am fost monitorizata, mi s-au pus seruri si mi s-au efectuat teste de sange…

Asadar , ma intreb cum se comercializeaza aceste ,,CASSAVE” fara a informa oamenii ,de felul cum se pot consuma, mai ales ca pare a fii o planta nou introdusa la noi ,pe piata Romaneasca?!

Asadar , mare grija la ce cumparati,eu nu imi gasesc nici o scuza , insa aceasta a fost o lectie ce m-ar fii putut costa viata!

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos