Acasă World O boala NECUNOSCUTA mai periculoasa decat EBOLA face ravagii in Africa!

O boala NECUNOSCUTA mai periculoasa decat EBOLA face ravagii in Africa!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O boala NECUNOSCUTA mai periculoasa decat EBOLA face ravagii in Africa dupa ce a ucis 18 persoane in partea de sud-vest a Nigeriei. Potrivit AFP citand o declaratie acordata vineri de o sursa sanitara locala fiecare deces a survenit brusc.
Alte cinci persoane prezinta simptome asemanatoare celor descrise de cei care au murit, in principal dureri de cap, lesinuri si tulburari de vedere. Boala misterioasa a aparut la inceputul saptamanii in orasul Ode-Irele, iar patru dintre decese au survenit dupa circa 24 de ore de la aparitia simptomelor.

Primele teste nu au relevat vreo afectiune virala si nici virusul Ebola, acesta provocand de la inceputul anului trecut peste 10.600 de morti, majoritatea in trei state din Africa de vest, respectiv Liberia, Sierra Leone si Guineea.
Conform purtatorului de cuvant al administratiei statului nigerian Ondo, un grup de specialisti, printre care se afla si experti ai Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), se afla in prezent la Ode-Irele si incearca sa elucideze despre ce afectiune este vorba.
Totusi, in ultimele 72 de ore nu a mai fost semnalat niciun caz de imbolnavire si se pare ca deocamdata boala nu s-a raspandit dincolo de aceasta localitate, conform Agerpres.ro.
OMS a confirmat aparitia acestei boli misterioase, precum si simptomele enumerate, si a precizat ca au fost prelevate fluide corporale de la persoanele decedate si in prezent se efectueaza analize.

sursa> agerpres.ro