Un parlamentar PSD, membru al Comisiei pentru controlul SRI, afirma ca presedintele Klaus Iohannis ar fi primit in plic numele viitorului sef al SRI inca din decembrie anul trecut cand a fost in vacanta in SUA.

Senatorul de Prahova, Daniel Savu, fost ofiter de contrainformatii, a facut aceste afirmatii marti seara la Romania TV, postul de televiziune patronat de Sebastian Ghita, si el membru in Comisia de control a SRI. Mai mult, Daniel Savu spune ca si George Maior ar fi fost numit in acelasi mod de fostul presedinte Basescu.

DECLARATIILE LUI DANIEL SAVU:
„Procedurile care s-au folosit in cazul domnului Maior cand a fost numit de catre domnul Traian Basescu au ramas neschimbate. Domnul Klaus Iohannis va propune un nume pe care probabil ca-l stie in momentul de fata, pentru ca, daca vorbim de demisia domnului George Maior, seful unui serviciu de informatii cel mai important din Romania, ar fi cumva ridicol sa credem ca nu a stiut despre aceasta inlocuire a sa din fruntea serviciului, fapt pentru care a dat si un interviu amplu presei pentru a-si preciza punctele de vedere si a lasa o pagina scrisa despre activitatea domniei sale la SRI, nu mai era oportun sa-l dea dupa ce-si prezenta demisia, deci este cronica unei demisii anuntate.

Inlocuitorul va fi numit de domnul Klaus Iohannis exact asa cum domnul Basescu l-a numit pe domnul George Maior. Suntem tara membra NATO, avem parteneriate cu toate serviciile importante de informatii din lume, suntem foarte bine vazuti in acest domeniu si probabil viitorul sef trebuie sa fie un om care sa fie acceptat de comunitatea internationala.

SRI este membru in Clubul de la Berna, care cuprinde cele mai bune servicii de informatii din lume. Nu se poate ca acest nume sa-l pronunte doar domnul Iohannis asa… probabil ca va primi si dansul un plic, cum a primit domnul Traian Basescu, si in acel plic, va deschide plicul si va vedea numele propus si atunci toti parlamentarii vom vota pentru ca se pune problema sa votezi in interesul Romaniei, nu mai este o problema politica, mai ales daca acel nume nu va fi din lumea politica. (…) Eu cred ca va primi o propunere in calitate de tara aliata NATO si o va inainta, dar cred ca a primit-o cand a fost plecat in vacanta. ”

Sursa: Flux24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.