Intr-un interviu televizat premierul Mihai Tudose a declarat pentru Antena 3 ca a trimis la Parchet dosarul rezultat in urma verificarilor efectuale de corpul sau de control la Tarom, precizand ca lucrurile descoperite sunt „inimaginabile”. 

In luna august 2017, Corpul de Control al premierului a fost trimis la Tarom. Situatia descoperita la companie l-a determinat pe Tudose sa trimita concluziile procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie. Potrivit unor surse guvernamentale, in dosarul intocmit de Corpul de Control sunt mentionati fosti ministri si fosti directori ai Tarom. Acestia sunt suspectati de fapte de coruptie si de sabotaj al companiei, in favoarea concurentei.

Potrivit unor surse judiciare, Directia Nationala Anticoruptie a inceput cercetarile in urma sesizarii venite de la Corupul de Control al premierului.

In primele sase luni din 2017, pierderile Tarom au fost de aproape 100 de milioane de lei, mai mult decat dublul celor inregistrate in tot anul trecut. In 2016 compania Tarom a pierdut si pozitia a doua in clasamentul liniilor aeriene prezente in Romania ca numar de pasageri.

Chiar in timpul controlului dispus de premier, directorul general al companiei de la acea vreme, Eugen Davidoiu, si-a dat demisia.

sursa: stiripesurse

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.