Muncitorilor din facilitati detinute de cei mai mari producatori americani de carne de pasare li se interzic in mod regulat pauzele de toaleta, si astfel unii ajung sa poarte pampersi in timp ce lucreaza la liniile de procesare, avertizeaza Oxfam America.

“Nu numai demnitatea acestora are de suferit. Acestia sunt in pericol sa aiba probleme serioase de sanatate”, avertizeaza organizatia neguvernamentala care militeaza pentru “o lume dreapta fara saracie”, scrie Bloomberg.

Raportul citeaza mai multi lucratori de la Tyson Foods, Pilgrim’s Pride, Perdue Farms si Sanderson Farms, care sustin ca supraveghetorii isi bat joc de ei, le ignora cererile si ii ameninta cu sanctiuni sau cu concedierea, arata ZF.

Atunci cand pot merge la toaleta, acestia asteapta la cozi lungi. Pauza le este limitata, de aproximativ 10 minute, releva raportul.

Conditiile dificile in care sunt nevoiti sa munceasca angajatii din industria carnii sunt cunoscute inca de pe vremea lui Upton Sinclair, autorul american care a scris despre abuzuri in romanul sau din 1906 “The Jungle”.

Intr-un raport din 2015, Oxfam arata ca preturile scazute ale carnii de pui din SUA se bazeaza pe conditiile extreme in care muncesc cei angajati in sector, cu salarii scazute, rate ridicate de ranire si imbolnavire si un climat de teama la locul de munca.

Conditiile din industrie au fost de asemenea illustrate in documentarul Food Inc. din 2008.

Muncitorii ar putea avea probleme medicale, incluzand infectii urinare, iar managerii le spun unora dintre ei sa manance si sa bea mai putin pentru a evita pauzele de toaleta, potrivit raportului.

CEO-ul Sanderson Mike Cockrell a refuzat sa comenteze cu privire la raportul Oxfam. Oficialii Pilgrim’s Pride au declarat ca “daca acuzatiile aduse de Oxfam s-ar dovedi adevarate, acestea ar reprezenta incalcari clare ale politicii companiei si ar atrage actiuni disciplinare”.

“Cu privire la pauzele de toaleta, asociatii nostri primesc doua pauze de 30 de minute la fiecare schimb de opt ore. Daca un asociat nu poate astepta pana la pauza programata si trebuie neaparat sa foloseasca toaleta, vor primi permisiunea de a parasi linia imediat ce altcineva ii poate lua locul”, au declarat oficialii Perdue.

Exemplele din raportul Ofxam nu sunt relevante pentru intreaga industrie, se arata intr-o declaratie comuna a National Chicken Council si US Poultry & Egg Association.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.