Acasă Stirile zilei Stiinta Nu te mai intelegi bine cu partenerul?! Cum iti afecteaza TELEFOANELE INTELIGENTE...

Nu te mai intelegi bine cu partenerul?! Cum iti afecteaza TELEFOANELE INTELIGENTE relatia in cuplu!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Telefoanele inteligente sau echipamentele electrocasnice inteligente afecteaza viata sexuala a cuplurilor, astfel incat fiecare dintre cei doi ajunge sa se astepte la mai putin unul de la celalalt, informeaza dailymail.co.uk.

Potrivit lui Paul Levy, internetul si dispozitivele digitale mobile ii fac pe oameni sa uite ce inseama dragostea in lumea reala. Chiar si copiii isi ignora bunicii, fiind mai pasionati de telefoanele lor decat sa poarte o conversatie cu acestia.

Pe masura ce legaturile directe, fizice, nemijlocite dintre oameni devin tot mai rare, mai diluate, oamenii se adapteaza, avand asteptari tot mai mici de la ceilalti la nivel de interactiune directa. Oamenii uita cum este dragostea adevarata, uita ca trimiterea de sarutari prin e-mail sau sms nu inlocuieste apropierea intima reala, spune Levy.

Potrivit unui studiu realizat in Statele Unite, cu cat membrii unui cuplu folosesc mai mult platforma de socializare Facebook, cu atat creste mai mult sentimentul de gelozie dintre ei, ducand in cele din urma la despartire. Cercetatorii de la Universitatea din Missouri (SUA) au intervievat sute de utilizatori ai Facebook, cu varste cuprinse intre 18 si 82 de ani, care considerau ca utilizarea de catre partener a platformei online duce la aparitia conflictului in relatie.

Paul Levy spune ca, cu cat oamenii recurg mai mult la tehnologie pentru a fi aproape de ceilalti, cu atat se reduce nivelul de apropiere in viata reala.

Un studiu efectuat de Universitatea Oxford asupra a 24.000 de cupluri europene casatorite a descoperit ca satisfactia maritala este invers proportionala cu nivelul de utilizare a site-urilor de socializare.

Cu cat cuplurile citeau mai mult despre vietile interesante ale altora, cu atat erau mai predispuse la a-si vedea propria relatie si viata ca dezamagitoare.

Paul Levy spune ca o solutie este evitarea utilizarii tehnologiei mobile atunci cand nu este cu adevarat necesara. El sfatuieste cuplurile sa nu mai foloseasca telefoanele si tabletele in dormitor sau la masa. De asemenea, folosirea unui ceas desteptator clasic este recomandata in detrimentul telefonului mobil pe post de alarma, evitand astfel cat mai mult posibil folosirea acestor dispozitive care duc, in cele din urma, la insingurare.

De asemenea, Paul Levy spune ca, atunci cand cineva trimite un mesaj constand in litera „X”, o prescurtare a cuvantului „sarut”, trebuie sa isi aminteasca sa-si sarute interlocutorul si in viata reala.

Sursa: mediafax.ro