Potrivit unui studiu recent, scopul pe care il urmarim atunci cand ne conectam pe Facebook este acela de a-i spiona pe prietenii nostri virtuali, dar ceea ce nu stim este ca si profilul nostru spune o multime de lucruri despre noi.

Conform studiului citat, activitatea noastra pe Facebook ne dezvaluie tipul de personalitate, inclusiv cat de increzatori sau narcisisti suntem.

Utilizatorii Facebook au tendinta sa-si actualizeze profilul in conformitate cu una dintre cele cinci mari trasaturi de personalitate (extrovertit, deschis, agreabil, nevrotic si constiincios) conform studiilor realizate de Brunel University.

Ceea ce au descoperit a fost:

Persoanele nevrotice folosesc Facebook deoarece doresc sa primeasca validare de la ceilalti.

Persoanele narcisiste simt nevoia sa-si faca cunoscute realizarile, dietele pe care le tin, exercitiile pe care le realizeaza si tanjesc dupa atentia care se reflecta in numarul de „like-uri”, scrie digi24.

Persoanele deschise si creative isi actualizeaza profilul cu ajutorul unor postari cu subiecte intelectuale sau teme politice.

Persoanele constiincioase nu posteaza foarte des, iar atunci cand o fac, postarile sunt legate in general de copiii acestora.

Si pozele pe care dorim sa le facem publice, pot sa dezvaluie o multime de lucruri despre noi. intr-un studiu realizat de Universitatea din Pennsylvania au fost identificate cinci tipuri diferite de poze si personalitati.

Persoanele care pozeaza cu diferite obiecte amuzante sau in pozitii amuzante, acestea sunt cele mai deschise unor experiente noi.

Persoanele nevrotice prefera sa aiba ca poza de profil un animal sau un obiect, deoarece nu doresc ca fata lor sa fie vizibila. in aceasta categorie vor fi si persoane care isi vor expune chipul, dar vor avea o expresie ciudata rezultata din faptul ca vor sa arate mai degraba nefericiti, dar se simt presati de societate, prin urmare, trebuie sa para fericiti.

Persoanele constiincioase vor sa para fericite, pozele lor de profil sunt incadrate intr-o imagine perfecta.

Persoanele agreabile vor avea poze de profil cu ei zambind sau vor surprinde in pozele lor momentele in care rad cu prietenii lor.

Persoanele extrovertite tind sa aiba pozele de la profil colorate si folosesc metode care sa ii faca sa para mai tineri decat sunt.