Potrivit unui studiu al Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor, aceste alimente contin multe E-uri si mult mai putine ingrediente sanatoase. Printre acestea se numara laptele de soia si pateurile vegetale.

Conform studiului, laptele de soia are o concentratie scazuta de proteine si contine in mare parte apa, ulei, alge marine si sare.

Pateurile vegetale contin aditivi alimentari, cunoscuti sub numele de E-uri. Aceste produse sunt sarace in proteine, fibre si grasimi saturate. Mai mult, cantitatea de sare din acest produs ajunge pana la 1,4 grame/100 de grame, atentioneaza inspectorii ANPC, care au analizat etichetele a peste 20 de produse de pe rafturile hipermarketurilor, noteaza bzi.

Specialistii recomanda insa un consum mult mai redus in alimente ce contin glutamat monosodic (E621), polifosfati (E425) si coloranti chimici de sinteza, conservanti ce sunt inscrisi pe etichete sub denumirea de benzoati (E211, E212 si E213). Nu sunt indicate nici produse care contin E320 (BHA) sau caramel (E150).

Produsele de post pot fi inlocuite cu mancare gatita, fructe si legume proaspete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.