Tigarile electronice nu sunt eficiente în a-i ajuta pe consumatori sa renunte la fumatul traditional decat pentru o scurta perioada de timp, acestea continand substante toxice canceroase, precum acroleina, acetaldehida si formaldehida.

Potrivit unui studiu citat de Daily Mail, dispozitivele electronice sunt o alternativa numai pentru o scurta perioada de timp, iar fumatorii se vor întoarce la vechiul obicei sase-opt luni mai târziu. Cercetatorii avertizeaza ca tigarile electronice pot cauza tuse seaca, iritatii ale gatului, respiratie dificila, dar si probleme mai grave, cum ar fi batai neregulate ale inimii.

Autorul principal al studiului, medicul Riyad al-Lehebi de la Universitatea din Toronto, spune ca nu exista pâna acum dovezi care sa arate ca tigarile electronice ar fi eficiente în oprirea fumatului.

“Fumatul ramâne cauza principala a mortilor premature în Regatul Unit, iar noi incurajam fumatorii care vor sa renunte sa încerce mai intai metodele sigure, cum ar fi programele specializate de intrerupere”, informeaza Penny Woods, seful executiv al Fundatiei Britanice a Plamanului (British Lung Foundation). Dezavantajul tigarilor electronice este ca sunt compuse din diverse substante nestandardizate, iar vaporii pot opri activitatea unei enzime care ajuta impotriva inflamarii plamanilor.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 2.223 de persoane si prezentat la Conferinta Internationala a Societatii Americane de Chirurgie Toracica, în Denver.

Sursa: ziarulring

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.