Au trecut 25 de ani de la Revolutie si ne place sa credem ca a fost vointa poporului. Desigur, intr-o buna masura poporul a fost folosit impotriva unui sistem nedemocratic, dar in umbra Revolutiei se pare ca a fost un plan ocult care inca este in plina desfasurare.

 

Intr-o alocutiune rostita la Bruxelles, disidentul rus Vladimir Bukovski a dezvaluit ca, pe data de 17 ianuarie 1989, o delegatie a Comisiei Trilaterale, formata din ex-premierul japonez Yasuhiro Nakasone, ex-presedintele francez Valéry Giscard d’Estaing, bancherul american David Rockefeller si fostul secretar de stat al SUA Henry Kissinger, s-a intalnit cu Mihail Gorbaciov pentru a-l convinge ca URSS trebuie sa se integreze in marile institutii financiare ale lumii: GATT, FMI si Banca Mondiala. Potrivit lui Bukovski, cuvintele lui d’Estaing ar fi fost: “Domnule presedinte, nu va pot spune exact cand se va intampla, probabil in 15 ani, dar Europa va fi un stat federal si trebuie sa va pregatiti pentru asta.

Trebuie sa lucrati cu noi si cu liderii europeni sa stabiliti cum veti reactiona, cum le veti permite celorlalte state est-europene sa interactioneze cu Europa unita sau cum sa deveniti o parte a ei. Trebuie sa fiti pregatiti”.

Vladimir Bukovski subliniaza: “Asta se intampla in ianuarie 1989, intr-o vreme in care Tratatul de la Maastricht nu exista nici macar in proiect. Cum naiba stia Giscard d’Estaing ce se va intampla peste 15 ani? Si, surpriza, cum de a devenit tocmai el autorul Constitutiei Europene, in 2002?”

A urmat, pe 1 decembrie, intalnirea lui Gorbaciov cu Papa, iar pe 2-3 decembrie 1989, celebra intalnire de la Malta dintre Gorbaciov si presedintele american George Bush senior.

A urmat prabusirea blocului comunist brusc si dintr-odata. Bukovski avea dreptate sa creada ca ceva nu este in regula…

 Citeste in pagina urmatoare ce interes strategic are UE in zona Marii Negre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.