Acasă Life Dezvoltare Personala Nu pune semnul egal intre bani si valoare! Vezi ce inseamna adevarata...

Nu pune semnul egal intre bani si valoare! Vezi ce inseamna adevarata valoare!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In vremurile actuale, din ce in ce mai mult, oamenii au inceput sa lege sensul valorii de aspectul financiar. Doar conceptul acesta ii face extrem de vulnerabili aparentelor si etalarii bogatiilor. Singura modalitate de a se pune in valoare este de a fi autentic. Totodata, le prezint 5 moduri de a-si schimba perceptia despre adevarata valoare.

Nu puneti semnul egal intre ban si valoare

Bogatia insumeaza toate trebuintele umane, hrana, hainele, casa, masina, calatoriile. Puteti fi bogati, fara sa aveti bani. De exemplu, in loc sa cumparati carti de pe un site de renume, mergeti la biblioteca si veti gasi aceleasi carti si informatii fara sa cheltuiti vreun cent.

Bogatia s-ar traduce si mai bine folosind termenii dragoste, cultura, relatii sociale si nu doar sa o raportam la situatia materiala. Cu alte cuvinte, daca veti sti sa definiti clar termenul de bani, veti accepta ideea ca nu va arata niciodata cine sunteti, ce valoare aveti.

2.Identificati propriul patrimoniu

Atunci cand dati importanta numai conturilor din banca, masinilor pe care le aveti sau caselor, veti constata ca mereu va lipseste ceva.

Bagajul de cunostinte acumulate, aptitudinile, talentele, experientele de viata reprezinta patrimoniul imaterial, si, practic, definesc valoarea intrinseca.

3.Valorificati fiecare initiativa

Majoritatea oamenilor incearca, si este foarte bine ca fac asta, schimbari necuantificabile dincolo de companiile in care activeaza. Relatiile sociale si activitatile extraprofesionale sunt inestimabile. Nu se pot masura in bani.

4.Luati in calcul tot ce nu poate fi cuantificat in bani

Afectiunea, dragostea fata de partener, timpul petrecut cu copiii nu au pret, dar confera valoare in ochii celor care va iubesc si in societate. Va veti simti mandri si mai bogati in compania lor. Abundenta nu trebuie privita doar ca chestiune de cat de “gros” este portofelul.

5.Cautati modele

Daca faceti o lista a persoanelor pe care le iubiti enorm, pe care le apreciati, sigur nu veti gasi nume de celebritati. Pentru unii, un profesor bun sau un bunic fac diferenta in viata lor.

A fi tu insuti un model sau a avea un model nu costa nimic, insa are un impact major asupra oricui.

Sa nu intelegem ca nu avem nevoie de bani, ca nu ne dorim sa castigam mai mult. Vreau doar sa subliniez ca valoarea nu trebuie confundata cu achizitii materiale si financiare.

Sursa: Secretele

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos