Dietele pentru a scapa de grasimi contin o multime de alimente prelucrate si au avut efect negativ nu numai asupra corpului ci si creierului. Un studiu recent a confirmat acest fapt afirmand ca persoanele care au avut un nivel ridicat de acizi grasi in corp au un volum mai mic al creierului. Totodata, acestia au memorie, atentie, limba si abilitati rapide de procesare mai sarace. Cu alte cuvinte, acizii grasi din corp te fac mai prost. In plus, studiul arata efectele pozitive pe care le are consumul de Omega-3 asupra creierului, atrage atentia Vigilantcitizen.

Cercetatorii au descoperit ca exista o parte a corpului care s-ar putea micsora atunci cand mananci prea mult de la fast-food. Din pacate, este vorba despre creierul tau. Persoanele cu dietele bogate in acizi grasi au sanse mai mari sa experimenteze contractii ale creierului asociate cu Alzheimer decat persoanele care consuma mai putine grasimi.

Cei cu dietele bogate in vitaminele C si E, B si D se pare ca au creierele mai meri decat persoanele cu diete sarace in acesti nutrienti.

“Si dietele bogate in acizii grasi Omega 3 par sa beneficieze de vasele mici de sange din creier si de abilitatile de gandire care au legatura cu acele vase.”, a declarat cercetatorul Dr. Gene Bowman.

Studiul, realizat prima data in 1989, avea ca scop analizarea efectelor varstei asupra riscului de dementa la persoane. In noul studiu, facut pe 104 persoane cu varste de peste 65 de ani, putini dintre ei fiind fumatori sau cu diabet zaharat, cercetatorii au verificat probe de sange pentru 30 de substante nutritive diferite. Participantii au facut o serie de teste neuropsihologice, iar 42 au facut RMN la creier. Echipa a fost interesata de trei lucruri: functia cognitive, volumul total de creier si modificarile materiei albe considerate un semn de boala a vaselor de sange de pe creier.

Boala vasului mic, cunoscuta sub numele de boala vasului mic cerebral, este o acumulare de depozite de placi in vasele de sange din creier. Aceasta poate duce la un accident vascular cerebral.

“Stim ca in boala Alzheimer atrofierea in totalitate a creierului este accelerata in comparative cu persoanele de aceeasi varsta si acelasi sex care nu au boala Alzheimer.”, a declarant medical naturist in departamentul de neurologie la Oregon Health and Science University din Portland, Bowman.

In urma studiului s-a mai aflat:

  • Vitaminele B, antioxidantii C si E si vitamina D, toate pareau ca lucrau concentrat intr-un fel, fapt care nu poate fi explicat inca.  Insa schema B-C-E-D a fost asociata volumul marit al creierului si functia cognitive mai buna la nivel mondial. Persoanele care au avut un scor slab la aceasta combinatie de vitamine s-a dovedit ca aveau mai putin tesut cerebral.
  • Persoanele care au avut un nivel ridicat de acizi grasi au avut volum scazut al creierului. Iar abilitatile vitezei de procesare, memorie, atentie, limba au fost mai sarace.
  • Persoanele cu nivelul ridicat al acizilor grasi Omega-3 au avut o mai buna functie executiva, capacitatea de a planifica, de a rezolva problemele, multi-task si alte functii, precum si o mai putina materie alba pe creier.

Constatarile au avut loc dupa ce cercetatorii au luat in consideratie varsta, sexul, educatia, hipertensiunea arterial si alti factori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.