Simpozionul „In memoriam Ioan Lupas” a adunat nume importante din mediul academic, iar mesajul promovat a fost ca o tara trebuie construita pe baze solide, pe profesionalism si pe vointa politica apta sa puna in centru prioritatile cetatenilor si ale tarii.

Profesorul Sorin Cimpeanu, Presedintele Consiliului National al Rectorilor din Romania, a participat sambata 05 august 2017 la simpozionului „In memoriam Ioan Lupas”, eveniment ce a avut loc la Saliste, jud.Sibiu, alaturi de Pr. Constantin Necula, de Rectorul Ioan Bondrea si de Prof. univ. dr. Sorin Radu de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, de autoritati locale si de reprezentanti Pro Romania.

Evenimentul a inceput cu o slujba de pomenire a Academicianului si omului politic Ioan Lupas, un demn reprezentant al patriotismului si al virtutii profesionale academice si au fost apoi prezentate alocutiuni ce au venit sa reaminteasca despre rolul si contributia adusa mediului academic si politic, de catre inalta personalitate istorica, pe toata perioada vietii sale,

Aratandu-se, inca o data, importanta pe care o au reperele performantei si rezultatelor care pot crea efecte concrete pentru romani.

Intre ei, la loc de cinste se afla istoricul IOAN LUPAS, carturarul de la a carui moarte s-a implinit, luni, 3 iulie, o jumatate de secol.

Mesajul promovat de acest eveniment este ca o tara trebuie construita pe baze solide, pe profesionalism si pe vointa politica apta sa puna in centru prioritatile cetatenilor si ale tarii. Este nevoie de oameni capabili si devotati. Nu mai este timp de pierdut cu experimente pe spatele romanilor. Cinstirea si pretuirea inaintasilor poate contribui esential la constructia unui viitor #altfel!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.