Acasă Life Nu iti imaginai asta! Ce efect are un clip cu descarcare defectuoasa...

Nu iti imaginai asta! Ce efect are un clip cu descarcare defectuoasa pe un mobil!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un videoclip care nu se descarca bine pe un aparat mobil provoaca un stres echivalent cu cel produs de un film horror, sustine compania de telecomunicatii Ericsson, preluata de AFP.

Grupul suedez, care furnizeaza operatorilor telefonici mijloace de accelerare a vitezei de descarcare, a masurat pulsul, activitatea cerebrala si miscarile ochilor persoanelor care se uitau la videoclipuri pe telefon. Daca li se cerea sa indeplineasca o sarcina pentru care era necesara vizionarea videoclipurilor, pauzele datorate timpului de descarcare au facut sa creasca ritmul cardiac cu 38%.

Daca pauza dura sase secunde, de exemplu, „stresul provocat de intarzieri a fost asemanator cu cel produs de vizionarea unui film horror, sau rezolvarea unei probleme de matematica si chiar mai mare decât cel resimtit la o coada la casa intr-un supermarket”, a subliniat Ericsson intr-un raport trimestrial asupra tendintelor inregistrate in domeniul internetului mobil.

„Furnizarea catre clienti a unei retele performante, atunci cand este nevoie, este esentiala pentru imbunatatirea valorii marcii” unui operator mobil, concluzioneaza grupul suedez, noteaza Agerpres.

Testul a fost realizat la Copenhaga, oras care nu se confrunta prea des cu astfel de necazuri de internet. Potrivit unei echipe de cercetatori de la Universitatea finlandeza din Aalto, Danemarca beneficia in 2014 de cea mai rapida retea de internet din lume, cu 22,3 megabiti pe secunda.

Compania Ericsson apreciaza ca traficul mondial de date mobile va creste exponential in urmatorii sase ani. in ultimele 12 luni, acesta a crescut cu 65%, incheie AFP.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos