Acasă Cultura Calendar Ortodox Nu iti gasesti un LOC DE MUNCA? Citeste acest ACATIST 40 de...

Nu iti gasesti un LOC DE MUNCA? Citeste acest ACATIST 40 de zile si vei vedea rezultatele!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Sfantul Mina este considerat unul dintre sfintii care au infaptuit cele mai multe minuni. Sfantul Mina este ocrotitorul celor pagubiti, motiv pentru care multi dintre credinciosii care au ramas fara loc de munca rostesc, timp de 40 de zile, un acatist.

„O, preasfinte si intru tot laudate, Mare Mucenice Mina, si de minuni facatorule; primeste aceasta rugaciune de la mine nevrednicul robul tau, caci catre tine ca la un adevarat izvor de tamaduiri si grabnic folositor si ajutator preaminunat scap eu ticalosul si catre sfant chipul icoanei tale cu lacrimi fierbinti ma rog tie; vezi, sfinte, paguba mea, vezi saracia si ticalosia mea; vezi bubele si ranile trupului si sufletului meu. De aceea ma rog tie, fericite si sfinte Mina, grabeste de ma ajuta cu neincetatele si sfintele tale rugaciuni si ma sprijineste pe mine robul tau. Ia aminte la suspinele mele si nu ma trece cu vederea pe mine ticalosul si scarbitul, ca stiu, sfinte Al Lui Dumnezeu, ca de ai si patimit sufe-rinte grele si chinuri infricosatoare de la cei fara de lege pentru dragostea Lui Hristos, dar prin acele suferinte astazi vietuiesti luminat si ai aflat dar de la Dumnezeu, fiidca ne-am incredintat ca si dupa mutarea ta din viata aceasta trecatoare, cine a nazuit la sfanta biserica ta si cu credinta ti s-a rugat, nu a ramas neajutat. Ca cine te-a chemat pe tine intru ajutor si nu l-ai auzit? Sau cine te-a chemat pe tine, de minuni facatorule, si tu l-ai trecut cu vederea? Sau cine in pagube fiind si alergand spre ajutorul tau, nu i-ai descoperit paguba lui?

Minunile si ajutorul tau m-au facut si pe mine ticalosul si scarbitul, ca sa alerg la ajutorul tau. Am auzit de negutatorul acela din pamantul Isauriei, care venea la biserica ta spre rugaciuni, nu numai ca ai vadit pe ucigasul sau si l-ai scos din paguba lui dandu-i indarat punga cu galbeni; dar, o! minune, ca si din mort si taiat in bucati, tu l-ai vindecat si l-ai facut sanatos.

Continuarea ACATISTULUI pe pagina urmatoare!