Cap Limpede

Sanatate

Nu ignora niciodata aceste simptome si mergi la medic! Pot indica o problema serioasa la nvelul tirodiei!

Tiroida, o glanda in forma de fluture situata la nivelul gatului, produce hormoni esentiali pentru metabolism si pentru activitatea creierului. Simptomele unei probleme la  nivelul tiroidei sunt adesea vagi, dar daca observi ca urmatoarele semne persista, sau ca ai mai mult decat unul, endocrinologii recomanda sa vezi un medic sau sa ceri o simpla analiza a sangelui pentru verificarea nivelului hormonal.

1. Modificari ale somnului

Daca ai fost intotdeauna o persoana care nu a avut probleme cu somnul, dar dintr-o data nu poti sa dormi noaptea, acesta poate fi un semn al unei probleme la nivelul tirodei. O tiroida hiperactiva pompeaza anumiti hormoni in exces (T3 si T4), care pot suprastimula sistemul nervos central si pot duce la insomnie, afirma Hossein Gharib, endocrinolog la Mayo Clinic.

Pe de alta parte, daca te simti in continuare obosit dupa o noapte de somn, sau daca simti nevoia sa dormi mai mult decat de obicei, este posibil sa ai o tiroida subactiva, caz in care corpul tau nu produce suficienti hormoni.

2. Anxietate de nicaieri

Daca nu te-ai confruntat niciodata cu anxietatea, dar ai inceput sa te simti in mod constant anxios sau nelinistit, tiroida ta ar putea fi hiperactiva. Prea multi hormoni tiroidieni fac ca pacientii sa se simta nervosi sau anxiosi fara ca aceste stari sa poata fi legate de ceva anume, spune Ashita Gupta, medic endocrinolog la Spitalul Mount Sinai din New York. Exista mai multa stimulare mentala, asa ca te excita pana in punctul in care nu se simte tocmai bine, explica Dr. Gupta.

Pagini: 1 2 3

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-96469").on("click", function(){ $(".com-click-id-96469").show(); $(".disqus-thread-96469").show(); $(".com-but-96469").hide(); }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });