Acasă Stirile zilei Stiinta Nu e prefacatorie! Barbatii CHIAR au probleme cu MEMORIA!

Nu e prefacatorie! Barbatii CHIAR au probleme cu MEMORIA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

S-a constatat ca barbatii chiar au probleme cu memoria, indiferent de varsta, femeilor fiindu-le insa mai greu sa-si aminteasca nume si zile, potrivit cercetatorilor norvegieni.

„A fost surprinzator sa aflam ca barbatii uita mai mult ca femeile”, a declarat profesorul Jostein Holmen, de la Universitatea de Stiinta si Tehnologie din Norvegia. „Acest lucru nu a fost documentat pana acum”, a mai spus acesta.

De asemenea, el a precizat ca a fost o surpriza sa descopere faptul ca barbatii au aceleasi probleme cu memoria indiferent de varsta pe care o au.

„Ei au astfel de probleme chiar daca au 30 sau 60 de ani. Rezultatele au fost foarte clare”, a completat profesorul, citat de dailymail.co.uk.

Holmen si echipa sa au inclus un chestionar de noua intrebari – care evaluau nivelul la care persoanele isi aminteau anumite lucruri – intr-un studiu amplu privind sanatatea desfasurat in Norvegia.

Studiul, intitulat HUNT3, este una dintre cele mai ample cercetari realizate privind sanatatea, 48.000 de persoane participand ca voluntari.

Participantii au fost intrebati cat de des intampina probleme in a-si aduce aminte diferite lucruri, daca au probleme cu memorarea numelor si a zilelor, daca isi pot aminti ce au facut in urma cu un an si daca sunt capabili sa-si aminteasca detalii din anumite conversatii.

Barbatii au prezentat cele mai multe probleme la opt din cele noua intrebari adresate de cercetatorii norvegieni.

Profesorul Holmen a spus:

„Am speculat foarte mult de ce barbatii au prezentat mai multe probleme privind memoria decat femeile, dar nu am fost capabili sa gasim o explicatie. Acesta este un mister nerezolvat inca”.

Cercetatorii au descoperit ca, in timp ce femeile au o memorie mai buna ca barbatii, ele se straduiesc mai mult sa isi aminteasca nume si zile.

De asemenea, cercetatorii au aflat ca persoanele care au beneficiat de o buna educatie uita mai putin, in timp ce respondentii cu o educatie precara au o memorie foarte proasta.

Pe de alta parte, si persoanele care sufera de anxietate si depresie intampina mari probleme in ceea ce priveste memoria.

Cercetatorii au descoperit ca, atat in cazul femeilor, cat si al barbatilor, problemele cu memoria cresc dupa varsta de 60 de ani.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos