Cap Limpede

Utile

Nu doar ce bagi pe gura te poate imbolnavi. Ai grija si ce scoti pe gura! Postul tacerii poate vindeca bolile incurabile!

Chakra a cincea este numita Vishudha, are culoarea albastru stralucitor si este localizata in dreptul gatului, al glandei tiroide.

Ea raspunde de comunicare,de dialogurile pe care le avem in fiecare zi, de vorbele pe care le spunem. Mai este numita si « centrul vorbirii » tocmai pentru ca de aici ne primim energia pentru a ne exprima prin sunete.

Plecand de la teoriile legate de sunete, acelea ca ele au o anumita frecventa, este lesne de concluzionat ca vorbele « grele » dusmanoase, incarcate de ura ,blestemele, injuraturile etc afecteaza acest centru si, implicit, organele care se gasesc in preajma lui.

Cartile sfinte spun ca « la inceput a fost cuvantul », adica inainte de a trece la fapte,noi gandim si exprimam prin cuvinte intentia noastra. Daca intentia noastra este una benefica, vorbele spuse vor fi incarcate de vibratii inalte,vindecatoare.

In caz contrar,vibratiile negative vor atrage trairi negative.De aceea se spune ca « fiecare pasare pe limba ei piere »,adica,asa cum vorbim,despre noi sau despre altii, asa ne vom cladi viata.

Vishudha este considerata porta-voce a noastra.
Ea ne reprezinta in familie,in societate, la locul de munca,la scoala etc. Blocajele acestei chakre dau boli grave legate de gat (chiar cancer),raceli puternice, probleme ale tiroidei, probleme legate de auz .

Pentru a avea o viata frumoasa,trebuie sa invatam sa folosim cuvintele cu moderatie si respect, pentru scopuri benefice,nu distructive. Trebuie sa incercam sa ne facem auziti prin continutul vorbelor noastre,nu prin ridicarea tonului,pentru ca « tonul face muzica »,nu-i asa ?

in cazul in care,pana acum, nu am putut sa mentinem Vishudha in echilibru, o putem aduce la forma ei pura prin meditatie, prin incercarea de a ne ridica vibratia (rugaciune,contemplatie),prin perioade de izolare in vederea tinerii unui post de tacere,prin a ne cere iertare fata de persoanele la care am tipat sau pe care le-am jignit.

Nu este greu, aceste lucruri ne sunt la indemana, trebuie doar sa constientizam ca vorbele noastre trebuie sa emane iubire,nu ura si nici dezbinare.

Sursa: Secretele

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-94374").on("click", function(){ $(".com-click-id-94374").show(); $(".disqus-thread-94374").show(); $(".com-but-94374").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});