Acasă Stirile zilei Bani Nu ai bani? Mergi la magazinul din Romania unde platesti in natura!

Nu ai bani? Mergi la magazinul din Romania unde platesti in natura!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In Romania s-a inaugurat un magazin fara bani in care pentru a putea lua anumite produse trebuie sa platesti in natura, adica prin munca. Sistemul, bazat pe acumularea unor puncte, exclude prezenta banilor din intregul proces, implementand ideea de sistem caritabil, non-profit, cu destinatie specific sociala.

Pentru a achita doi litri de ulei, trei conserve de carne, doua kilograme de faina si zece napolitane, tanti Lenuta, o femeie cu doi copii de varsta scolara, a calcat haine, a sters geamurile si a maturat, timp de patru ore.

Pe langa alimente, femeia s-a mai ales si cu o cutie cu detergent si un sapun.

A putut face acest lucru in cadrul magazinului social SocialXchange, inaugurat joi, de catre cei de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, care le ofera celor nevoiasi posibilitatea de a face rost de diferite produse, pe care sa le achite nu cu bani, ci prin munca.

Magazinul social SocialXchange este gandit ca un intermediar intre cei care doresc sa faca acte caritabile si cei care au nevoie de astfel de gesturi.

Astfel, magazinul social simplifica procedura de donatie a unor bunuri, dar si conditioneaza accesul persoanelor cu venituri modeste la aceste produse, de efectuarea unor activitati de munca in folosul comunitatii.

“Noul proiect al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 a aparut ca urmare a  nevoii de a stimula atat actele de caritate cat si sentimentul de responsabilitate in randul asistatilor social, dar si din dorinta promovarii unor principii, precum respectul fata de donator, protejarea demnitatii beneficiarului si echitatea sociala”, dupa cum au anuntat initiatorii magazinului social.

Pe de alta parte, nici donatorii nu raman nerasplatiti. Si asta pentru ca magazinul social le ofera acestora un pachet de servicii de agrement precum salinoterapie, cursuri de limbi straine, parenting, activitati sportive si divertisment.

“In cadrul magazinului sunt acceptate ca donatii alimente neperisabile, cu termene de valabilitate care sa permita depozitarea lor pe o perioada rezonabila, precum si produse de igiena, imbracaminte, jucarii, articole pentru copii, rechizite, carti, articole sportive etc”, au explicat initiatorii proiectului.

schema

sursa: greatnews.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos