Acasă Stirile zilei Bani Noul proprietar Bricostore poarta discutii pentru preluarea Mr Bricolage

Noul proprietar Bricostore poarta discutii pentru preluarea Mr Bricolage

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Kingfisher Plc, cel mai mare lant european de magazine de bricolaj, a anuntat joi ca a demarat negocierile exclusive pentru preluarea grupului francez Mr Bricolage la un pret de 15 euro pe actiune, adica aproximativ 275 milioane de euro pentru intreaga companie, transmite Reuters.

Kingfisher, care detine deja pe piata din Franta lanturile de magazine Castorama si Brico Depot, a precizat ca a semnat deja un acord preliminar non-angajant pentru preluarea pachetului de 41,9% din actiunile Mr Bricolage de la Association Nationale des Promoteurs de Faites Le Vous-Mene (ANPF), precum si pachetul de 26,2% detinut de familia Tabur, la un pret de 15 euro pe actiune.

Dupa finalizarea acestei operatiuni, care ar putea avea loc la sfarsitul lui 2014 sau inceputul lui 2015, Kingfisher va face o oferta pentru preluarea restului actiunilor la un pret similar.

Anul trecut, Kingfisher a preluat si reteaua de 15 magazine Bricostore din Romania de la grupul francez Group Bresson. La randul sau, Mr Bricolage detine in Romania trei unitati – in Bucuresti, Pitesti si Iasi.

Mr Bricolage are 81 de magazine detinute in mod direct si 435 de magazine in sistem de franciza in Franta. De asemenea, compania are 69 de magazine in franciza in alte 10 tari.

In anul fiscal care s-a incheiat la 1 februarie 2014, Kingfisher a inregistrat un profit inainte de taxe de 759 milioane lire sterline, fata de 691 milioane de lire sterline in anul precedent.

Veniturile companiei au crescut la 11,13 miliarde de lire sterline, de la 10,57 miliarde de lire sterline.