Acasă Timp liber Auto Noul concept Fourjoy fara usi de la Smart! GALERIE FOTO

Noul concept Fourjoy fara usi de la Smart! GALERIE FOTO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Fourjoy este un concept fara usi care arata faptul ca nu exista un montant central, potrivit topgear.ro.

Si, daca-ti mai aduci aminte, conceptul pentru viitorul Twingo nu avea nici el un montant central in adevaratul sens al cuvantului, deci e foarte posibil sa ramana la fel de absent si atunci cand vor fi prezentate versiunile de serie ale celor doua modele. Si nu cred ca e nevoie sa mai spunem de ce un stalp in minus e un lucru bun, atata vreme cat nu este afectata rezistenta la impact: masa mai mica, spatiu mai mult.

Oricine stie sa numere pana la patru in engleza si-a dat seama ca Fourjoy este gandit din start pentru a putea transporta patru pasageri, asta desi exista o bancheta in spate si doua locuri individuale, insa forma ei si tuelul transmisiei fac locul din mijloc impracticabil, indiferent de cat de mici ar fi cei trei posibili ocupanti. Stilistic vorbind, Fourjoy are mai multe in comun cu actualul Fortwo (sau cu Toyota iQ, daca ne este permis), in sensul ca nu are aceeasi capota lunga si plonjata a lui Forfour, sacrificand din eleganta pentru o mai buna utlizare a spatiului.

Chiar daca poate parea ridicol sa vorbesti serios despre designul exterior al unei masini fara portiere, daca ignori ce este in mijloc, capetele lui Fourjoy s-ar putea foarte bine sa indice – cu unele mici modificari – aspectul final al modelului de serie. Vom afla mai multe odata cu deschiderea Salonului de la Frankfurt insa, oricum ar fi, este clar ca Forfour va avea un urmas.

smart four joy

1Fourjoy4

1Fourjoy3

1Fourjoy2

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos