Acasă Multimedia Fotogalerie Noua PERLA a turismului romanesc! Salina de la Turda! GALERIE FOTO +...

Noua PERLA a turismului romanesc! Salina de la Turda! GALERIE FOTO + VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Salina de la Turda atrage din ce in ce mai multi turisti in scop terapeutic, asa ca administratorii acesteia vor face investitii masive in domeniul balneoterapiei.

Istoria celei mai vestite saline din Romania a inceput undeva in perioada Imperiului Roman, atunci cand dacii au hotarat sa exploateze pentru prima data locul.

Mult mai tarziu, in perioada imperiului austro-ungar, aici a functionat cea mai importanta sursa de sare a Transilvaniei. In perioada comunista au fost facute cele mai mari investitii, iar treptat locul a fost cunoscut in intreaga tara si pentru beneficiile asupra sanatatii.

Astazi, Salina de la Turda este unul dintre cele mai importante atractii turistice din Transilvania. Investitiile masive in reorganizarea locului au atras in 2011 350 de mii de turisti, autoritatile s-au gandit sa dezvolte potentialul zonei. Asa se face ca in curand turistii veniti la tratament in salina se vor putea trata si la un hotel de trei stele, in centrul orasului.

Aici se va amenaja o baza de tratament cu sare din salina si namol terapeutic, cabinete de balneoterapie, un modern centru spa, dar si bazine cu apa dulce.

„Se va elabora manualul de tratament in salina si vom reabilita parterul si mezaninul hotelului si fostele bai comunale. Vom crea un centru wellnes spa, bazin cu apa dulce, sauna, sala de fitnes si asociat vor fi cabinete medicale de balneoterapie”, explica Ovidiu Mera, directorul salinei. Cel mai probabil investitia in centrul balneo va fi gata la finalul acestui an.

Mediul salin, indicat impotriva racelilor

Medicii sustin ca mediul salin este prielnic in tratarea afectiunilor respiratorii datorita temperaturii constante de 10-12 grade Celsius si a umiditatii de 75-80%, precum si concentratiei optime de aerosoli.

„Vin in special asmaticii, noi recomandam si pentru rinita alergica, laringita si bronsita”, spune Camelia Marincean, asistent medical.

10.

Noua PERLA a turismului romanesc! Salina de la Turda! GALERIE FOTO + VIDEO10