Acasă Stirile zilei Noua AUTOSTRADA Iasi – Targu Mures va fi extinsa pana la Campia...

Noua AUTOSTRADA Iasi – Targu Mures va fi extinsa pana la Campia Turzii!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Noua autostrada Iasi-Targu Mures va fi extinsa pana la Campia Turzii, potrivit noilor proiecte ale Guvernului.

Constructia ar urma sa fie facuta in parteneriat public-privat, conform unui proiect de hotarare de Guvern, iar toata documentatia stransa pana acum pentru acest proiect de CNADNR va fi transferata Ministerului.

Cu o luna in urma, Fenechiu a anuntat ca ministerul pe care il conduce va fi mandatat prin hotarare de guvern sa se ocupe de implementarea proiectului autostrazii ce ar urma sa lege Moldova de Ardeal. El a precizat ca proiectul de infrastructura ar urma sa fie implementat direct de ministerul pe care il conduce si nu de cel condus de Dan Sova. Ministrul delegat pentru proiecte de infrastructura declarase deja ca “nu este un fan al autostrazii Iasi-Targu Mures”.

In cazul in care va fi construita aceasta autostrada si daca vor fi finalizate si trei tronsoane din vechea autostrada Transilvania, Moldova, cea mai saraca provincie istorica a Romaniei, va fi conectata direct la Europa Occidentala printr-o autostrada noua.

Este vorba despre tronsoanele Gilau-Mihaesti, Mihaesti-Suplacu de Barcau si Suplacu de Barcau-Bors, ultimul la frontiera cu Ungaria. Pe primele doua nu s-a facut nimic, iar al treilea, desi este realizat in proportie de la 40%, este abandonat. Lucrarile pe acest tronson nu vor demara prea curand dat fiind ca Guvernul a anuntat ca va rezilia contractul cu compania americana Bechtel.

In prima varianta a proiectului, costul autostrazii Targu Mures-Iasi ar fi fost de noua miliarde de euro, adica circa 30 de milioane de euro pe km, potrivit datelor CNADNR.

Sursa: economica.net