Acasă Politic Noi negocieri de fuziune PNL – PDL. Ce zice Iohannis despre proiect!

Noi negocieri de fuziune PNL – PDL. Ce zice Iohannis despre proiect!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Prim-vicepresedintele demisionar al PNL, Klaus Iohannis si liderul PDL, Vasile Blaga au batut palma pentru primele actiuni comune ale celor doua partide si au reluat discutiile despre fuziunea acestora.

„Dorim o fuziune a partidelor noastre, o fuziune cat mai repede. Am convenit cateva lucruri concrete, ce comisii mixte vor fi formate. (…) Acest lucru arata determinarea noastra de a merge pe aceasta cale”, a spus Iohannis.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a anuntat totodata ca grupurile parlamentare ale celor doua partide vor lucra de luni impreuna.

„Lucram ca intr-o alianta, practic. De astazi, grupurile parlamentare din Camera si Senat vor lucra impreuna. Am stabilit si pasii urmatori: vom lucra in comisii paritare, cea mai importanta dintre sarcini revenindu-i comisiei care sa lucreze la proiectul pentru Romania. Ne intereseaza alegerile prezidentiale foarte mult, vom avea un singur candidat, dar ne intereseaza un proiect pentru Romania cu care sa-i convingem pe romani, nu numai la alegerile prezidentiale si la viitoarele alegeri locale si generale si, mai ales, sa construim o dreapta unita”, a spus Vasile Blaga.

PNL si PDL doresc desemnarea unui candidat comun pentru prezidentiale.

„Am reconfirmat ca dorim un candidat comun pentru prezidentiale, asta daca nu reusim fuziunea mai repede”, a afirmat Iohannis.

„Cred ca jumatatea lunii iulie — 1 august sigur ne va gasi cu un singur candidat desemnat. Eu as spera ca din partea unui singur partid. Dar, daca nu se poate pana atunci fuziunea, din partea celor doua partide”, a mentionat si Vasile Blaga. Sursa: agerpres.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos