Acasă Stirile zilei NIVEL MAXIM de ALERTA instituit de AMERICANI privind virusul EBOLA!

NIVEL MAXIM de ALERTA instituit de AMERICANI privind virusul EBOLA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Autoritatile sanitare americane au instituit un nivel maxim de alerta, pentru a fi mai precauti si a raspunde mai eficient virusului Ebola.

„Este pentru prima data din 2009 cand aceasta alerta maxima a fost declansata”.

„Aceasta activare ne permite sa mobilizam resursele in toata agentia pentru a raspunde crizei” legate de Ebola, a explicat Tom Skinner, un purtator de cuvant al Centrului american pentru controlul si prevenirea bolilor (CDC).

„Este pentru prima data din 2009 cand aceasta alerta maxima a fost declansata. Ea a fost instituita la acea vreme pentru pandemia de gripa H1N1”, a precizat el.

Aceasta decizie raspunde la „propagarea virusului Ebola in Nigeria si la potentialul risc de a afecta multe vieti”, a afirmat directorul CDC, doctorul Tom Frieden, intr-un mesaj publicat pe Twitter.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a anuntat 932 de morti din totalul de 1.711 de cazuri in cadrul acestei epidemii fara precedent, care afecteaza in special trei tari din Africa de Vest, potrivit unei estimari din 4 august, a anuntat miercuri CDC.

Sierra Leone, Liberia si Guineea sunt tarile cele mai afectate. In Nigeria, unde exista temeri privind propagarea epidemiei, sunt noua cazuri suspecte si un deces, precizeaza CDC pe site-ul sau de Internet.

In plus, misionara americana Nancy Writebol, infectata cu virusul in Africa si ajunsa marti la Atlanta pentru a primi ingrijiri medicale in carantina intr-un spital echipat special, a primit a treia doza dintr-un tratament experimental, a anuntat postul de televiziune CNN.

Doctorul Kent Brantly, contaminat tot in Liberia si repatriat in Statele Unite sambata, a fost tratat, de asemenea, cu acest ser nou, care nu a mai fost testat pe oameni pana in prezent.

Acest tratament ar explica ameliorarea starii lor de sanatate, considerata inca grava la sfarsitul saptamanii trecute. Un medic care i-a administrat prima doza in Africa doctorului Brantly a vorbit despre tratamentul „miraculos” care a atenuat simptomele intr-o ora, a anuntat presa americana.

Presedintele Barack Obama a considerat miercuri ca este „prematur” ca medicamentul experimental sa fie trimis in Africa.

Doctorul Anthony Fauci, directorul Institutului american de alergii si boli infectioase (NIAID), a recunoscut marti ca serul are „o oarecare eficienta, dar doar la doi pacienti” in acest stadiu.

„Rezultatele experimentelor efectuate pe animale sunt foarte bune si folosirea acestui agent pe doi pacienti sugereaza ca el are un efect favorabil. Dar dat fiind ca (tratamentul) se limiteaza la doi pacienti, trebuie sa fim prudenti inainte de a trage concluzii”, a adaugat el.

In prezent nu exista niciun tratament pentru a combate acest virus foarte virulent, identificat in 1976 si care are o rata de mortalitate de 60 pana la 90 la suta.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos