Acasă Stirile zilei Social Nicolae Ceausescu ar fi fost urmarit de BLESTEMUL “Safta Elisabeta Brancoveanu”! VIDEO

Nicolae Ceausescu ar fi fost urmarit de BLESTEMUL “Safta Elisabeta Brancoveanu”! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Nicolae Ceausescu ar fi fost urmarit de blestemul inscris pe o placa din Spitalul Brancovenesc pe care el l-a demolat in 1984.

Era 29 martie 1984. Nicolae Ceausescu darama Spitalul Brancovenesc sub pretextul sistematizarii Bucurestiului. Un mit urban din acea perioada spune ca Ceausescu spera sa puna mana pe legendarul tezaur al Brancovenilor.

In 1835, Safta Elisabeta Brancoveanu, sotia marelui ban Grigore Brancoveanu incepe construirea celui mai modern spital al acelor vremuri. Tot atunci, ea a sapat in marmura un blestem pentru toti cei ce ar indrazni sa se atinga de zidurile asezamantului construit pentru oamenii saraci.

„Pune aceasta placa in care se mentioneaza ca cel care va indrazni sa se atinga intr-un fel de asezamantul spitalicesc ctitorit de Safta Brancoveanu sa fie ucis, sa primeasca o pedeapsa chiar intr-o zi de sarbatoare. Un blestem care pare sa se fi implinit fiindca Brancovenescul a fost daramat in 1984 din ordinul lui Ceausescu si cinci ani mai tarziu, in ziua de Craciun el a fost executat”, a povestit pentru Romania TV, Dan Falcan, istoric.

Sursa: Exclusiv RTV.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos