Acasă Stirile zilei Nici macar lui Iliescu nu i-a trecut prin cap sa gratieze luarea...

Nici macar lui Iliescu nu i-a trecut prin cap sa gratieze luarea de mita si traficul de influenta cum vrea Dragnea! VEZI DOCUMENT!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Virulenta cu care liderul PSD Liviu Dragnea vrea gratierea sau/si dezincriminarea unor persoane acuzate de fapte de luare de mita, trafic de influenta si altele nu a fost gandita vreodata nici de mai inaltii sai predecesori, Ion Iliescu si Adrian Nastase. Iata spre exemplu un document din 1990 in care Ion Iliescu promulga un decret de lege (23 din 13 ianuarie 1990) privind gratierea, dar prin care erau excluse anumite categorii considerate indezirabile societatii.

 

Consiliul Frontului Salvarii Nationale decreteaza:

Art. 1. – Se gratiaza in intregime pedepsele cu inchisoare aplicate de instanta de judecata, precum si masura trimiterii intr-o scoala speciala de munca si reeducare luata fata de minori.

Art. 2. – De dispozitiile art. 1 nu beneficiaza cei care, aflati in conducerea sau in slujba fostului regim dictatorial, actionand activ pentru suprimarea libertatilor si drepturilor umane ori pentru realizarea celorlalte scopuri ale acestui regim sau pentru a-si asigura profituri ori a se sustrage de la raspundere, au savarsit infractiuni contra pacii si omenirii, contra statului, de lipsire de libertate in mod ilegal, de abuz in serviciu, infractiuni privitoare la regimul armelor, munitiilor si materiilor explozive, la regimul de ocrotire a unor bunuri, acte teroriste, precum si tainuirea si favorizarea la aceste infractiuni.

De asemenea, de prevederile art. 1 nu beneficiaza recidivistii, cei care au savarsit infractiuni de omor, loviri sau vatamari cauzatoare de moarte, vatamare corporala grava, viol prevazut de art. 197 alin. 2 si 3 Cod penal, talharie contra avutului personal sau particular ori contra avutului obstesc, alte infractiuni intentionate contra avutului obstesc cu consecinte grave sau deosebit de grave, abuz in serviciu contra intereselor obstesti prevazut de art. 248 alin. 2 Cod penal, luare de mita, trafic de influenta, arestare nelegala si cercetare abuziva, supunere la rele tratamente, represiune nedreapta si evadare.

Art. 3. – In cauzele aflate in curs de urmarire penala sau de judecata, procesul penal va incepe sau, dupa caz, va continua, iar dupa stabilirea pedepsei se va face aplicarea dispozitiilor prezentului decret-lege referitoare la gratiere.

Art. 4. – Cei gratiati, care in curs de 3 ani savarsesc din nou o infractiune intentionata, vor executa, pe langa pedeapsa stabilita pentru acea infractiune, si pedeapsa sau restul de pedeapsa ramase neexecutate ca urmare a aplicarii prezentului decret-lege.

Art. 5. – Dispozitiile prezentului decret-lege se aplica numai faptelor comise pana la data de 22 decembrie 1989 inclusiv.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos