Acasă Life Dezvoltare Personala Nefericita legatura intre ceea ce spui si ceea ce traiesti! Adevarul despre...

Nefericita legatura intre ceea ce spui si ceea ce traiesti! Adevarul despre trasaturile de personalitate…

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cum spui – asa traiesti. Psihologia budista spune ca vorbirea reprezinta cea mai mare pierdere de energie. Religia crestina ne invata la randul sau : “Nu conteaza ce intra in gura, ci ceea ce iese din ea”. Multi asceti si sfinti isi gaseau intimitatea intr-un loc retras, pentru a nu fi atrasi in discutii desarte.

Prima parere despre un om ne-o facem cand il auzim vorbind. Vorbirea defineste o persoana. Exista o legatura stransa intre minte si vorbire, minte si corp, minte si suflet. Corpul sanatos, mintea sanatoasa si exprimarea sanatoasa intruchipeaza adevarata personalitate. Cercetarile moderne au aratat ca erorile in exprimare nu sunt intamplatoare. Ele o legatura profunda cu dezvoltarea mentala. Ezitarea in vorbire apare odata cu tulburarile emotionale.

De modul de exprimare depinde sanatatea si bunastarea ta materiala

Acest lucru e valabil si pentru cei care doresc sa reuseasca in afaceri. Abilitatile de exprimare sunt studiate serios in toate institutiile de afaceri. Un citat al lui Buddha spune ca cuvintele pot ucide. Trei minute de furie pot distruge o prietenie de zeci de ani. Cuvintele ne determina viata in mare masura.

Daca omul e intelept sau prost – afli dupa ce deschide gura

Vorbele produc o energie foarte puternica. Expertii cu viziuni subtile, spun ca oamenii care comunica nepoliticos si jignitor, isi dezvolta in organism o anume pata neagra, care intr-un an sau doi poate duce la cancer.

Karma depinde discursul nostru

Este important sa stim ca atunci cand criticam pe cineva, atragem asupra noastra karma si calitatile negative ale acelui om. si invers – cand il laudam atragem ceea ce are el pozitiv in sine.

Se stie ca omul preia calitatile celor despre care vorbeste si gandeste. Prin urmare, chiar si psihologii recomanda sa ne gandim si sa vorbim despre oameni de succes.

REGULI DE EXPRIMARE INTELIGENTA:

Prima regula de exprimare inteligenta

inainte de a spune ceva numara pana la 10. Poate parea o prostie. Dar daca raspunzi dupa o scurta pauza, raspunsul tau va fi mult mai rezonabil, pentru ca primul lucru care-ti vine in minte atunci cand esti criticat, e sa raspunzi cu aceeasi moneda. Unele personalitati notorii au devenit cunoscute pentru felul lor de a nu raspunde fara a reflecta mai mult timp (in functie de caz). Mai ales daca li se aduceau acuzatii. Ei stiau bine ca pentru un raspuns adecvat, mai intai trebuie sa se calmeze spiritele. Altfel, lucrurile pot lua uneori o intorsatura periculoasa.

A doua regula de exprimare inteligenta

Nu intrece limitele bunului simt intr-o discutie. Pe Dumnezeu il gasim in detalii, iar pe Satana – in extreme. Daca esti prea vorbaret, exprima-te astfel, incat sa impresionezi placut lumea din jur. Fii deschis si prietenos, si traieste constiincios!

A treia regula de exprimare inteligenta

Nu fi mereu pretentios. Primul pas spre dragoste este recunostinta. E important sa stim ca daca nu multumim, incepem sa criticam si sa inaintam pretentii fara sa ne dam seama. De cele mai multe ori ne plangem pe soarta, pe cei din jur si pe toata lumea. Se intampla si in gandirea omului, – nu doar in cuvinte. De aceea trebuie sa lucram asupra propriei noastre fiinte.

Sursa: eustiu

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos