Cum spui – asa traiesti. Psihologia budista spune ca vorbirea reprezinta cea mai mare pierdere de energie. Religia crestina ne invata la randul sau : “Nu conteaza ce intra in gura, ci ceea ce iese din ea”. Multi asceti si sfinti isi gaseau intimitatea intr-un loc retras, pentru a nu fi atrasi in discutii desarte.

Prima parere despre un om ne-o facem cand il auzim vorbind. Vorbirea defineste o persoana. Exista o legatura stransa intre minte si vorbire, minte si corp, minte si suflet. Corpul sanatos, mintea sanatoasa si exprimarea sanatoasa intruchipeaza adevarata personalitate. Cercetarile moderne au aratat ca erorile in exprimare nu sunt intamplatoare. Ele o legatura profunda cu dezvoltarea mentala. Ezitarea in vorbire apare odata cu tulburarile emotionale.

De modul de exprimare depinde sanatatea si bunastarea ta materiala

Acest lucru e valabil si pentru cei care doresc sa reuseasca in afaceri. Abilitatile de exprimare sunt studiate serios in toate institutiile de afaceri. Un citat al lui Buddha spune ca cuvintele pot ucide. Trei minute de furie pot distruge o prietenie de zeci de ani. Cuvintele ne determina viata in mare masura.

Daca omul e intelept sau prost – afli dupa ce deschide gura

Vorbele produc o energie foarte puternica. Expertii cu viziuni subtile, spun ca oamenii care comunica nepoliticos si jignitor, isi dezvolta in organism o anume pata neagra, care intr-un an sau doi poate duce la cancer.

Karma depinde discursul nostru

Este important sa stim ca atunci cand criticam pe cineva, atragem asupra noastra karma si calitatile negative ale acelui om. si invers – cand il laudam atragem ceea ce are el pozitiv in sine.

Se stie ca omul preia calitatile celor despre care vorbeste si gandeste. Prin urmare, chiar si psihologii recomanda sa ne gandim si sa vorbim despre oameni de succes.

REGULI DE EXPRIMARE INTELIGENTA:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.