NATO si-a trimis in luna septembrie doua nave de razboi in apele Marii Negre in contextul situatiei din Ucraina, a indicat o sursa militara si diplomatica rusa, potrivit RIA Novosti.

„Doua nave ale NATO vor sosi in Marea Neagra la 3 septembrie. Este vorba de distrugatorul american USS Ross si de fregata franceza Commandant Birot”, a precizat sursa citata de agentia de presa rusa sub rezerva anonimatului.

Fregata franceza Dupuy de Lome, care se afla in prezent in Marea Neagra, va parasi regiunea la 5 septembrie dupa sosirea celor doua nave NATO, mentioneaza RIA Novosti, amintind totodata ca crucisatorul american purtator de rachete Vella Gulf a efectuat o misiune in zona in perioada 7-25 august.

In ultimele luni, in contextul situatiei tensionate din Ucraina, in apele Marii Negre au venit mai multe nave de razboi dotate cu rachete si echipamente de ultima generatie, precum distrugatoarele americane USS Donald Cook si USS Truxtun, fregata americana USS Taylor si fregatele franceze Dupleix si Dupuy de Lome.

Rusia a reactionat de fiecare data la prezenta in Marea Neagra a acestor nave, cerand respectarea stricta a prevederilor Conventiei de la Montreux. Documentul, semnat in 1936, limiteaza tonajul si durata prezentei navelor de razboi ale altor tari decat cele riverane Marii Negre. Expertii rusi vorbesc de un „joc al nervilor” cu privire la aceasta concentrare de nave razboi ale NATO in apele Marii Negre si de „o presiune agresiva” asupra Rusiei.

Sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.