Acasă World NATO avertizeaza! Omenirea traieste cel mai periculos moment „la scara unei generatii”!

NATO avertizeaza! Omenirea traieste cel mai periculos moment „la scara unei generatii”!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

In prezent, omenirea a ajuns in cel mai periculos punct la scara unei generatii, considera Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO.

Ambitiile nucleare ale Coreei de Nord, expansiunea terorismului islamist si visele miltiare ale Rusiei de a-si recladi prestigiul sovietic in fosta regiune a URSS-ului sunt cele trei mari probe de foc care pot afecta lumea pe durata unei generatii, a avertizat seful NATO, potrivit publicatiei Newsweek.

Toate aceste pericole sunt cu atat mai complicate, cu cat au loc „in acelasi timp”. „Avem proliferarea armelor de distrugere in masa in Coreea de Nord, avem teroristi, avem instabilitate si avem o Rusie mult mai agresiva. Este o lume mult mai periculoasa”, a afirmat Jens Stoltenberg in cadrul unei vizite facute trupelor britanice stationate in Estonia.

Oficialul a adus in discutie si Zapad 2017, cel mai mare exercitiu al Rusiei de la sfarsitul Razboiului Rece, care va debuta joi, 14 septembrie. Secretarul general al NATO a reluat mesajul ingrijorator cu referire la numarul real de trupe militare pe care Rusia il va desfasura la granita baltica a Aliantei Nord-Atlantice.

„Rusia a spus ca vor fi sub 13.000. Ne-au informat la consiliul NATO-Rusia in urma cu cateva saptamani. Informatia ne-a fost utila, dar cand Rusia zice ca vor fi mai putin 13.000 de trupe, nu intotdeauna se devodeste sa fie asa. Am vazut acest lucru la Zapad 2009 si 2013. Au participat mult mai multe trupe”, a subliniat Stoltenberg.

Experti NATO estimeaza o mobilizare de peste 100.000 de soldati, dupa cum indica pregatirile de transport ale Rusiei.

Sursa: Digi24